Kapkodják Rowling új könyvét

Nem egészen két hét alatt több mint 2,6 millió példányban kelt el világszerte J. K. Rowling brit írónő új könyve, a Bogár Bárd meséi. Ezzel az idei év leggyorsabban fogyó könyve lett az Atlanti-óceán mindkét partján.

A Bogár Bárd meséi című könyv eladásából eddig 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeg gyűlt össze. Az új könyvéért kapott tiszteletdíjat a szerző egy kelet-európai árvákat támogató alapítványnak ajánlotta fel. Az öt mesét tartalmazó mesekönyvről említést tesznek az utolsó Harry Potter-könyvben, mint amelyet Albus Dumbledore, a varázslóiskola igazgatója hagy a varázslófiú barátjára, Hermionéra. Minden idők leggyorsabban fogyó könyve a legutóbbi Harry Potter-regény, a Harry Potter és a halál ereklyéi volt. Ezt tavaly Amerikában a piacra kerülése első napján 8,3 millió példányban adták el.

A Harry Potter-könyveket 67 nyelvre fordították le. Rowling a világ leggazdagabb írója, aki a Bogár Bárd meséit eredetileg kézzel írta le, és illusztrálta hét példányban. Ezekből hatot elajándékozott, a hetediket pedig 2007-ben egy aukción 4 millió dollárért (742 millió Ft) adott el karitatív célból.

Címkék: kultúra