Fapados szilveszter

Ha idén nem futja fergeteges New York-i, Rio de Janeiró-i, londoni vagy berlini óévbúcsúztatásra, akkor se keseredjünk el. Szűkebb büdzséből is szilveszterezhetünk, akár egy belföldi wellnesshotelben, vagy éppen a bécsi Városháza előtti főtéren. Alternatívák a tengerentúli és tengerparti szilveszterre az FN-en.


Masszázs és disznóvágás

A wellness-szolgáltatásokat is kínáló szállodákban a szilveszteri csomagok keretében – amely rendszerint tartalmazza a fürdő- és wellnessrészleg: az uszoda, a szauna, a pezsgőfürdő és a fitnessterem használatát is – akár aromaterápiás kezelést vagy pálinkakóstolót is kaphatunk. Sőt disznóvágásra, erdei kisvonatozásra vagy (hó esetén) lovas szánozásra is mehetünk.
Akárcsak a karácsonyi ünnepekre, úgy óévbúcsúztatásra is választhatjuk a dél-alföldi régió gyógy- és termálfürdőket kínáló, népszerű üdülőhelyeit (Gyula, Kecskemét, stb.), hiszen szilveszteri kedvezményekkel és ünnepi programokkal (gálavacsora, show-műsor, jósnő, sétakocsikázás) csábítanak az ottani, wellnessrészleggel is felszerelt szállodák. Szarvason és Gyulán 180-190 ezer forintért tölthetünk el 3 éjszakát (félpanziós ellátás keretében) párunkkal egy wellnesshotelben, ám ha megelégszünk a fürdőközelséggel, akkor mindössze 110-120 ezer forintot kellene fizetnünk egy 3 csillagos szállodáért. Szegeden és Kecskeméten pedig körülbelül 120-130 ezer forintért élvezhetjük másodmagunkkal a szauna és a pezsgőfürdő előnyeit egy 3 vagy 4 csillagos hotelben félpanziós ellátással.

Szilvezterezhetünk kettesben – relaxálva, meghitten …

Ha viszont inkább a hegyekben töltenénk a szilvesztert, érdemes Kékestető, Dobogókő, Visegrád vagy éppen Lilafüred felé venné az irányt. A Pilisben 90-100 ezer (egy dobogókői panzióban), valamint 250-260 ezer forintból (egy visegrádi wellnesshotelben) is búcsúztathatjuk párunkkal az óévet 3 éjszaka ott-töltésével. A Bükkben – Visegrádhoz képest – valamivel olcsóbban szilveszterezhetünk: Lilafüreden egy fürdőrészleggel is felszerelt hotelben körülbelül 200 ezer forintért töltheti el két személy az óév utolsó napjait. A Mátrában (egy kékestetői 2 csillagos szállóban) pedig akár 50 ezer forintért megúszhatjuk párunkkal a nagyvárosi szilveszteri őrületet, sőt jókat is túrázhatunk.

legyen ön is fn tudósító!

Ossza meg szilveszteri élményeit! Töltse fel fotóit, videóját az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is az FN Címlapjára kerüljön!

Főtéri murik

Ha viszont a nyugodt pihenés és feltöltődés helyett inkább a nyüzsgő városi szilveszterezés vonz több ezred magunkkal, akkor bátran választhatjuk a nagyvárosok főterét – mulatságokban és koncertekben nem lesz hiány. Hajdúszoboszlón a Hősök terén például csergetéssel, kolompolással, Debrecenben pedig futóversennyel búcsúztathatjuk az óévet. Míg a békéscsabai Korzó téren egy szilveszteri maszkabálba, addig Szekszárd belvárosában járva egy fáklyás felvonulásba csöppenhetünk.

…vagy pedig több ezred magunkkal

Puncs és DJ a „szomszédban”

Mintegy 1,5 órányi autózás után már az „osztrák sógoroknál” körülbelül 700 ezer emberrel együtt búcsúztathatjuk a 2008-as évet. Vessük bele magunkat a bécsi szilveszterbe, hiszen december 31-én óriási parti helyszínévé alakul át a belváros, és száj nem marad szomjasan, éhesen. Csak tévedjünk rá a városháza előtti tértől a belváros szűk utcáin kanyargó „Szilveszteri ösvényre” (Silvesterpfad), amelynek mentén bőséggel kínálnak puncsot és ételkülönlegességeket, a zenéről DJ-pultok, 44 négyzetméteres kivetítők és közel 120 négyzetméteres színpadok fognak gondoskodni.

Az újév reggelét – legyünk akár fáradtak és másnaposak – a városháza előtti téren köszönthetjük egy bécsi kávéval, miközben óriáskivetítőn élvezhetjük, ahogy a Bécsi Filharmonikusok a Kék Duna keringőt és a Radetzky-indulót játsszák a hagyományos bécsi újévi koncerten.

Címkék: utazás