A dunai szigetek olimpiáját rendezné Budapest

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt a pályázat-előkészítő bizottság kezdeményezéséről, ám az esetleges igen még nem a pályázatnak, csupán a tervezés megkezdésének szólna - írta a Népszabadság.

A Demszky Gábor főpolgármester által jegyzett tervezet értelmében a városatyák olyan jogszabályt kezdeményeznének, amely révén később érdemi döntés születhet arról, pályázzon-e Budapest a 2020-as ötkarikás játékok megrendezésére.

A lap úgy tudja, hogy a Fővárosi Közgyűlésben képviselt összes párt és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is támogatja a kezdeményezést.

“Dunai szigetek olimpiája” – ezt a nevet adták a szakértők javaslatuknak, amely alapvetően három térségben helyezné el a játékok színhelyeit: délen a Csepel-sziget csúcsánál, a Ráckevei-Duna-ág mentén, kiegészülve a Kopaszi-gát térségével és a hárosi Duna-parttal. Csepel lenne az olimpia központja, itt magasodna a fő stadion, az olimpiai falu, a médiaközpont, az úszócentrum és számos versenycsarnok.

Északon a Duna szigeteire és a volt gázgyár területére építve, keleten pedig a Hungária gyűrűre felfűzött helyszínek, továbbá a ferencvárosi Albert Stadion, és a Puskás Ferenc Stadion láncolatával számolva alakulnának ki az ötkarikás játékok helyszínei – írta a Népszabadság csütörtöki számában. .

Címkék: Sportmix