Serie A: menetel az Inter

Ibrahimovic duplájával megállíthatatlanul száguld az élen az Internazionale, a két legádázabb üldöző, a Juventus és az AC Milan az esti órákban rangadót játszik. A Roma újabb győzelmével a tizedik, a Lazio 0-3-ról mentett pontot az Udinese otthonában.

A listavezető Inter és a tökutolsó Chievo összecsapása a vártnál sokkal izgalmasabban alakult, tavalyhoz hasonlóan ismét potyogtak a gólok Milánóban. Egy éve 4-3-ra győztek Ibrahimovic-ék, ezúttal 4-2 lett a vége.

A bajnoki címvédő nem sokat teketóriázott, egy hajmeresztő helyezkedési hibát kihasználva a harmadik percben Maxwell kilőtte jobb felső sarkot. A Chievo az első félidőben támadásban szinte semmit nem nyújtott, az Inter játékosai pedig pazarlóan bántak a helyzeteikkel.

Az újrakezdésnél megint elméláztak a vendégek, és az első félidőben meglepően csendes Ibrahimovic egy remek labdával találta meg Stankovicsot, aki a tizenhatos vonaláról bombázott a kapuba.

Totti is betalált a Cagliari ellen (MTI/EPA)

Kétgólos hátrányban a Chievo hirtelen megtáltosodott, és rövid időn belül kiegyenlített: előbb Pellissier szerzett jó 25 méterről pontos gólt, majd egy bal oldalról érkező beadás után Bentivoglio lőtt Júlio César kapujába.

Mourinho gyors cserékkel reagált a váratlan fordulatra, és a második félidőre látványosan leeresztő csapata ismét felpörgött. A fáradhatatlan Maicon beadása után Ibrahimovic érkezett fejjel, és visszaszerezte a vezetést a hazaiaknak. Pár perccel később a svéd csatár egy bődületesen nagy góllal állította be a végeredményt: Sztankovics átadását, 15 méterről kapásból lőtte a jobb felsőbe.

Nem volt hiány gólokban az Udinese-Lazio-mérkőzésen sem. A hazai csapat Di Natale és Quagliarella góljaival az 55. percben már 3-0-ra vezetett, de a vendégek innen is felálltak, és végül egy ponttal utaztak haza. A Romának Vucsinics hajrágólja kellett a sikerhez a Cagliari ellen, a Fiorentina két gólvágója (Mutu és Gilardino) révén győzte le a Cataniát, este pedig következik a Juventus-Milan…

Serie A, 16. forduló:
AS Roma-Cagliari 3-2
Gól: Totti (39.), Perrotta (77.), Vucinic (90.), illetve Conti (58.), Jeda (69.)

Fiorentina-Catania 2-0
Gól: Mutu (56.), Gilardino (79.)

Genoa-Atalanta 1-1
Gól: Sculli (87.), illetve Floccari (17.)
Kiállítva: Milanetto (63.), illetve Bellini (57.), Rivalta (70.)

Internazionale-Chievo 4-2
Gól: Maxwell (3.), Stankovic (47.), Ibrahimovic (79., 88.), illetve Pellissier (51.), Bentivoglio (65.)
Kiállítva: Morero (83., Chievo)

Palermo-Siena 2-0
Gól: Cassani (30.), Simplicio (54.)

Reggina-Sampdoria 0-2
Gól: Bellucci (75., 11-esből), Padalino (81.)

Udinese-Lazio 3-3
Gól: Di Natale (9., 55.), Quagliarella (15.), illetve Zarate (60.), Diakité (72.), Ledesma (85.)

Később:
Juventus-AC Milan 20:30

Szombati meccsek:
Napoli-Lecce 3-0
Bologna-Torino 5-2

Címkék: foci