Bundesliga: döntetlennel őszi első a Hoffenheim

Az újonc Hoffenheim hazai pályán döntetlent játszott a Schalke 04 csapatával a német labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, az őszi szezon zárókörében és jobb gólkülönbségének köszönhetően a Bayern Münchent megelőzve az első helyről várja a tavaszi folytatást.

A forduló előtt a tabella élén három csapat, a Bayern München, a Leverkusen és a Hoffenheim is ikszelt. Az utolsó őszi fordulónak így a Hertha BSC és a Hamburger SV a nyertese, mivel győzelmükkel feljöttek a harmadik, illetve a negyedik helyre.

A Hoffenheimre nehéz mérkőzés várt, annak ellenére, hogy a Schalke hullámzóan teljesít idén. A gelsenkircheniek jobban is kezdtek a Ralf Rangnick együttese ellen, és nem hagyták kibontakozni ellenfelük sokpasszos játékát. A vendégeknek a vezetést is illett volna megszerezniük, de Asamoah ígéretes helyzetben a lelátóra bombázott.

Negyedóra elteltével összekapták magukat a hoffenheimiek, és átvették az irányítást. A védelemben azonban nem figyeltek, és ezt a Schalke-támadók könyörtelenül kihasználták. A két középső védő egyszerre lépett ki Altintopra, aki az üresen maradt Asamoah-hoz passzolt, és a német válogatott gond nélkül a kapuba helyezett.

Idegbeteg Schalke-játékosok (MTI/EPA)

A szünetig nem változott az eredmény, a második félidőben sokáig egymással voltak elfoglalva a játékosok. Negyedórán keresztül percenként állt a játék, folyamatosan egymásnak szövegeltek a felek, és a bíró ténykedését bírálták. Az utóbbit Jones annyira hevesen csinálta, hogy megkapta a második sárgáját.

A Hoffenheim kihasználva előnyét egykapuzott a hátralévő percekben, és egy szabadrúgásból kiegyenlített: Teber 20 méterről csavart a jobb alsóba. A hajrában, Engelaar második sárgája után kilenc emberre fogyatkozott a Schalke, de az egy pontocskát megtartotta. A vendéglátóknál Lőw Zsolt nem lépett pályára.

Legutóbb az 1997/98-as szezonban az 1. FC Kaiserslautern lett újoncként őszi első, akkor a feljutó gárda a bajnokságot is megnyerte.

Bundesliga, 17. forduló:
Hoffenheim 1899-Schalke 04 1-1
Gól: Tebel (72.), illetve Asamoah (40.)
Kiállítva: Jones (57., Schalke 04), Engelaar (80., Schalke 04)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 2-1

Szombaton játszották:
VfB Stuttgart-Bayern München 2-2
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 2-1
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 1-0
VfL Bochum-1. FC Köln 1-2
Bayer Leverkusen-Energie Cottbus 1-1
Hannover 96-Arminia Bielefeld 1-1
Hertha BSC-Karlsruhe 4-0

Címkék: foci