Edzőváltás a kiesés elől menekülő Siófoknál

Január elsejétől Aczél Zoltán irányítja a Siófokot. A válogatott pályaedzője fél plusz egyéves szerződést kötött a Soproni Ligában kiesés elől menekülő klubbal.

November közepén Nemes Ferenc, a siófoki labdarúgóklub tulajdonosa már sejtette, váltásra kerülhet sor a kispadon, és pénteken kiderült, a tavaszi idényben már Aczél Zoltán, a válogatott pályaedzője irányítja a kiesés elől menekülő, a tabella 15. helyén telelő Siófokot – erről Csorba Ottó ügyvezető tájékoztatta az MTI-t. Aczél január elsejétől áll munkába.

A 41 éves szakember 2006 szeptemberétől idén november 8-ig a szintén kiesőhelyen tanyázó REAC csapatát irányította; Siófokon egy plusz egy évre szóló szerződést kötött.

A Balaton-partiak eddigi trénere, Détári Lajos csak a kispadot hagyja el, a klubtól nem távozik: a jövőben az utánpótlásért felelős szakmai igazgató lesz.

Ugyanakkor a mostanáig szakmai igazgatói posztot betöltő Keszei Ferenc sorsa még kérdéses, ő hétfőre ígért választ a Siófok által felajánlott lehetőségre.

Amúgy nem csak a kispadon, a játékoskeretben is vannak változások Siófokon: Gajda István, Kerényi Norbert, Györök Tamás, továbbá az ősszel Siófokon kölcsönben futballozó Lipcsei Roland és Hadóczki István biztosan távozik a klubtól.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Ligában

Fehérvár: Disztl László helyett Varga István
Diósgyőr: Vágó Attila helyett Sisa Tibor
ZTE: Supka Attila helyett Csank János
REAC: Aczél Zoltán helyett Nagy Sándor
Győr: Egervári Sándor helyett ?
BFC Siófok: Détári Lajos helyett Aczél Zoltán

Címkék: foci