Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija

A csokirajongók örömére a Mikulás és a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából mi mást gyűjthetne össze a Csúcsfogyasztó, mint a legdrágább címet kiérdemlő csokoládékat. Minőségi hozzávalókból készült különleges desszertek igazi csúcsfogyasztóknak.

Korábban a Csúcsfogyasztóba:
A világ legdrágább könyve
Nevelhető kávécserje
Bárki lehet Némó kapitány

A fekete, tömény csoda

A Chocopologie-t tartják számon a világ jelenleg legdrágább csokoládéjaként, amelyből 10 deka több mint 100 ezer forintba kerül. A különleges desszert megalkotója a Connecticut állambeli Fritz Knipschildt, aki Dániában szerezte gasztronómiai végzettségét.

A világ legízletesebb és legdrágább címet viselő csokigolyója belsejében francia fekete trüffel található, amely nagyon sűrű és tömény csokoládé. A kézzel készült ínyencség külsejét pedig 70 százalékos Valrhona kakaómassza borítja, amelyet végül kakaóporral szórtak be.

—-Harapjon bele a kakaóba!—-

A világ legdrágább csokijai közül a The Noka Vintage Collection nevű finomság áll a dobogó második fokán. Ha meg szeretnénk kóstolni a minőségi étcsokoládéból készült bonbont, akkor borsos árra számítsunk: 10 dekához körülbelül 34 ezer forintért juthatunk.

Ez a Dallasban gyártott étcsokoládé 75 százalékban tiszta kakaóból, hozzáadott minőségjavítók és tartósítószerek nélkül készül. A príma kakaót pedig Venezuela, Trinidad, Elefántcsontpart és Ecuador ültetvényeiről hozatják Texas államba.

—-Aranyimádóknak—-

A svájci Neuchatelben készített Delafee praliné már ránézésre is különleges, ugyanis a csokicsoda az aranyrudakra hasonlít. Az „aranyos” külső azonban „aranyos” belsőt is takar: a csokoládé 24 karátos ehető aranypelyheket tartalmaz, amelyeket kézzel helyeztek bele.

Az „aranyos” csoki előállításához kakaóvajat, kókuszolajat, cukrot, tejport és vaníliát is felhasználtak. Az ínyencségből 10 deka mintegy 20 ezer forintot kóstál.

—-Venezuelából szeretettel—-

A világ negyedik legdrágább csokoládéjából 10 dekát mintegy 4700 forintért kóstolhatunk meg. A franciaországi Lyonban készített, Richart nevű desszertkreáció a föld legjobb kakaójából készül: 70 százalékban a Venezuelából származó Criollo kakaót használják fel az előállításához, amely a csokicsoda varázslatos ízét adja. A kakaó mellett pedig mandulát, málnát, epret és számos egzotikus hozzávalót (fűszereket, gyógynövényeket, stb.) is felhasználnak.

—-Egy csokiban az egész világ—-

A híres belga Godiva csokoládé “G” Collection nevű luxusdesszertjéből 10 deka körülbelül 4600 forint. A csokoládé különlegességéért és persze az áráért a kiváló minőségi hozzávalók felelnek, amelyeket a világ legkitűnőbb termőhelyeiről szereznek be (tasmán méz, mexikói csokoládé, stb.). A Godiva csokoládék egyik sajátossága, hogy a 100 százalékos kakaóvajból előállított kreációkhoz a kakaóbabokat egyenként válogatják.

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Címkék: csúcsfogyasztó