Rekord a Ferrari-teszten

A Ferrari tegnap fioranói házi pályáján három olasz Forma-3-as tehetséget küldött pályára, a legfiatalabb srác rekordot is döntött.

Az istálló tegnap az olasz Forma-3-as bajnokság idei első három helyezettjének adott tesztlehetőséget saját házi pályáján Fioranóban.

A Ferrari és az olasz autósport-szövetség közös programjában a bajnok, Mirko Bortolotti, Edoardo Piscopo és Salvatore Cicatelli vezethette a az idei konstruktőri címet elhódító autót.

Az alig 18 éves Bortolotti nagyot alakított, az olasz reménység ugyanis túlszárnyalta a Ferrari állandó tesztpilótája, Andrea Bertolli addigi körrekordját, sikerült 59 másodperces időt autóznia.

Bortolotti, Cicatelli és Piscopo (vezess.hu)

“Gyorsan belerázódtam, mert ez az autó önbizalmat ad. Végül sikerült megdöntetnem a rekordot is, szóval nem is alakulhatott volna jobban” – mondta Bortolotti a Gazzetta dello Sportnak.

A másik két fiatal sem vallott szégyent: Piscopo legjobb köre 1:00.3 volt, míg Cicatelli 1:01.2-es időt teljesített. A Ferrari egyébként 1992 óta nem versenyeztetett olasz pilótát az F1-ben, ki tudja, lehet, hogy a fenti srácok egyike töri majd meg a “hagyományt” pár év múlva.

Címkék: autó-motor