Az Universum leigazolta Erdei mumusát

Bár hivatalos közleményt nem jelenetetett meg az Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt is foglalkoztató Universum Box-Promotion, a német ökölvívó vállalkozás leigazolta a WBA argentin félnehézsúlyú bajnokát, Hugo Hernan Garayt.

A még mindig csak 27 esztendős klasszis (32 győzelem – 3 vereség) szombaton a német Jürgen Brähmert verte nagy fölénnyel, és már akkor tudni lehetett, hogy az Universum opcióval rendelkezik a további mérkőzéseire, ám tényleges leigazolásról akkor még nem volt hír.

Viszont Garay most már szerepel a vállalkozás weboldalán mint „saját” bokszoló, valamint német tartózkodási és munkavállalási engedélyt is kapott.

Garay (j) harmadszor is összecsaphat Erdeivel (MTI/EPA)

Mint ismert, Garay 2004-ben és 2005-ben is kihívhatta a WBO bajnokát, Erdei Zsoltot, és mindkét alkalommal annyira megszorongatta a magyar kedvencet, hogy „Madár” győzelme csak egy hajszálon múlott.

Ezek után nem lenne meglepő, ha hamarosan ismét létrejönne egy Erdei-Garay meccs, mely a korábbi kettővel ellentétben nem egy, hanem két nagy szervezet világbajnoki címéért zajlana. A profik között veretlen magyar legközelebb ugyanakkor még biztosan nem az argentinnal mérkőzik, hanem – január 10-én – az ukrán Jurij Barasjannal.

Címkék: küzdősport