F1: az év legjobb előzései (videó)

Megvan a 2008-as F1-es idény legjobb előzése, legalábbis egy szavazás szerint. A Crash.net olvasói szerint Lewis Hamilton utasította maga mögé legszebben Kimi Raikkönent Belgiumban.

A Crash.net autósport oldal nemrég szavazásra hívta olvasóit, amelyen a 2008-as Forma-1-es idény legjobb előzésének kiválasztása volt a cél. Mostanra az eredmény is megszületett, a címet Lewis Hamilton spái manővere nyerte el.

A nyertes előzés a Belga Nagydíj utolsó köreiben történt, amikor Hamilton egyre közelebb férkőzött Räikkönenhez, majd a buszmegálló kanyartól indulva a célegyenes végén meg is előzte az addig vezető ferrarist. A manőver akkor hatalmas botrányt kavart, hiszen a futam után a versenybírók Hamiltont a harmadik helyre sorolták vissza, amiért levágta a sikánt, és ezzel előnyre tett szert.

Akármit is gondoljunk az előzés szabályosságáról, egy biztos: látványos csata volt.

A második legtöbb szavazatot Felipe Massa zseniális hungaroringi rajtja kapta, amikor a brazil erőből hagyta maga mögött mindkét mclarenest – Hamiltonnal korábban nem bántak még így el.

Dobogós lett Nick Heidfeld is: a német az esős silverstone-i pályán mutatott be két dupla előzést, nem csoda, hogy a lista élére került.

Címkék: autó-motor