F1: a leggyengébbnek biztos a helye

A Toro Rosso a múlt heti barcelonai tesztsorozaton három pilótát "párbajoztatott" a két versenyzői helyért. A tulajdonos szerint a ez egyik állás már szinte biztosan gazdára talált.

A múlt héten Barcelonában a Toro Rosso az idei pilótát, Sebastien Bourdais-t, a japán Takuma Satót és a fiatal svájci GP2-est, Sebastien Buemit tesztelte, hogy eldöntsék, ki ülhet az autóba 2009-ben.

Bár a a 20 éves Buemi mindvégig átlagosan háromtizeddel elmaradt két tapasztaltabb kollégájától, a Red Bull pilótaprogramjának neveltje mégis szinte biztos lehet a jövő évi szerződésben – erre utalt a tulajdonos, Dietrich Mateschitz.

Ki lesz Buemi csapattársa? (MTI/EPA)

Az osztrák üdítőmilliárdos azt állította, hogy a 2009-es felállást még az idei év vége előtt bejelentik, és hogy a két leendő pilóta “egyike szinte biztosan Buemi lesz” – azaz egy Sebastien helyet kap a csapatnál ezután is, a hagyomány folytatódik.

Rossz hír ez Bourdais-nak és Satónak is, mert hiába voltak elég jók, a faenzai kiscsapat szinte biztosan azt választja majd kettejük közül, aki több szponzori pénzt tud felhajtani.

Címkék: autó-motor