Új pilóta teszteli a Ferrarit

Persze szó sincs valami nagyágyú bevetéséről vagy tehetséges újonc lehetőségéről, hanem Valentino Rossi próbálgathatja két napig a világbajnok autót.

Újra lehetőséget kap a Ferraritól Valentino Rossi, az idén ötödik Moto GP vb-címét is begyűjtő zseni. Az olasz motoros Mugellóban tesztelheti két napig a csapat idei versenyautóját.

A Forma-1-es autó nem lesz újdonság Rossi számára, hiszen 2004 óta többször vezette, miután komolyan felmerült a lehetősége, hogy a Moto GP-ből átszerződik az F1-be. Végül azonban maradt két keréken.

Rossi 2004 óta többször is kipróbálta a Ferrarit (vezess.hu)

A mostani tesztet Rossi kérte ajándékul újabb bajnoki címéért a Ferraritól, mert mint mondta, hiányzott neki az F1-es élmény.

Az olasz motoros a tesztet megelőzően elég magabiztosan nyilatkozott: „Alig várom, hogy kipróbálhassam az F2008-ast. Kíváncsi vagyok, mennyit változott a Forma-1 a korábbi tesztem óta” – mondta. „Akkor 1,2 másodperccel voltam lassabb Schumachernél, remélem sikerül javítanom. Viszont most ez kissé nehezebb lesz, mert először próbálkozom kipörgésgátló nélkül.”

Címkék: autó-motor