Két napig hallgatható a Guns N’ Roses új albuma

A Guns N' Roses' 17 év után most megjelenő Chinese Democracy című teljes lemezét a MySpace oldalán átmenetileg mindenki meghallgathatja ingyen. Ezután legálisan már csak a fizetős letöltő oldalakon és kizárólagos terjesztő hálózatban lehet majd kapni.

A legnagyobb közösségi oldalon, a MySpace-en tették közzé a 17 éve várt új Guns-lemezt. Itt az albumot természetesen nem lehet letölteni, csak hallgatható formában jelentették meg. A hivatalos, igazi megjelenést november 23-ára tervezik az Egyesült Államokban, és kizárólag a Best Buy műszaki cikkeket forgalmazó üzletláncokban lehet majd kapni.

A 2006-os budapesti koncerten három és fél órát csúsztak (Fotó: MTI)

A Chinese Democracy első hallgatásra olyan, mintha az együttes ott folytatná, ahol 17 éve abbahagyta, ami annál is érdekesebb, hogy egyedül a frontember, Axl Rose maradt az eredeti felállásból. A nyilvánvaló anakronizmus mellett a lemez vállalhatónak tűnik, főleg ha azt tekintjük, hogy mekkora reneszánsza van a kor kemény rocknak mostanában. Arra pedig biztos alapot nyújt, hogy az együttes egy világkörüli stadionturnéra induljon.

A hazai koncertek, és majdnem koncertek eddig eléggé botrányosra sikerültek. 2003-ban ugyanis néhány ügyeskedő „megalapítva” a GNR European Management Kft.-t, megkereste a Magyar Repülőszövetséget, majd teleplakátolta a fővárost a budaörsi reptéren rendezendő rockkoncertről, amelynek apropójaként a most kiadott Chinese Democracy című album bemutató turnéját jelölték meg. A szeptember 26-i koncertre a jegyeket a Lurdy Ház parkolójában felállított kis pultnál árulták, tizenkétezer forintért. Bár rövid időn belül fény derült a csalásra, egyes források szerint mégis 704 ezer forintnyi kárt okozott a cég.

Ezután 2006 júniusában végül valóban megjelent Axl csapata Magyarországon a sportarénában, de ezúttal három és fél órás késéssel háromnegyed tizenkettőkor csaptak csak a húrok közé. Több száz elégedetlen rajongó azonban addigra már visszaváltotta a jegyét.

Címkék: kultúra