KEK-indulást ér a Pick győzelme

A Pick Szeged hazai pályán legyőzte a lengyel Wisla Plock együttesét, így a BL-ben csoportharmadik lesz, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A Pick Szeged rossz előjelekkel készült a fontos összecsapásra, öt kulcsjátékosa sérülés miatt hiányzott. Ennek ellenére remekül alakult az első félidő, már negyedóra után 8-2 volt a magyar együttes javára.

A folytatásban sem kellett izgulni, csak egyetlen gond akadt: a biztos vezetés tudatában olykor kihagyott a koncentráció, és emiatt emberelőnyben több gólt is kapott a Tisza-parti gárda.

Magabiztosan nyert a Szeged (pickhandball.szeged.hu)

A második félidőben a tízgólos különbséget ostromolta a Pick Szeged, s ez a 41. percben sikerült is (19-9). Vadkerti ráadásul látványelemekkel, pörgéssel és hát mögötti lövéssel szerzett gólt, így szolgálta ki a nehéz időszakban is lelkes közönséget.

A védekezés változatlanul szenzációsnak bizonyult, a Plock ugyanis 16 perc alatt csak egyszer volt eredményes. Az utolsó negyedórában – amikor már mindenki játéklehetőséget kapott – felváltva estek a gólok, így biztosított volt a KEK-es hely.

A Tisza-partiak az utolsó fordulóban, jövő szombaton a csoportelső horvát HC Zagreb otthonában lépnek pályára.

A Veszprém vasárnap a német Flensburg-Handewitt ellen játszik, és ha nyerni tud idegenben, biztos csoportelsőként jut a tizenhatos középdöntőbe. Ha viszont kikap, akkor a jövő heti, Haukar elleni hazai összecsapáson dől el a továbbjutás sorsa.

Kiesett a komló

Búcsúzott a Komló a férfi kézilabda EHF-kupától, miután a nyolcaddöntő visszavágóján csak egy góllal, 36-35-ra nyert az izraeli Maccabi Rishon Le Zion otthonában. A Komló feladta a pályaválasztói jogot, így a visszavágót is az izraeli együttes otthonában rendezték. A magyar csapat pénteken a második félidőben összeroppant, és kikapott 40-27-re.


BL, H csoport, 5. forduló:
Pick Szeged – Wisla Plock (lengyel) 26-17 (15-8)

Rhein Neckar-Löwen (német) – HC Zagreb (horvát) 27-27

Az állás:
1. Zagreb 8 pont (157-131)
2. Rhein-Neckar 8 (161-137)
3. Szeged 4
4. Plock 0

Címkék: Csapatsport