Három újonc a német keretben

A német kapitányt bíráló Torsten Frings és Michael Ballack nélkül, de három újonccal készül a Nationalelf az idei utolsó válogatott mérkőzésére az angolok ellen.

Jókora meglepetést okozott Joachim Löw, amikor kijelölte a jövő szerdai angolok elleni meccsre készülő keretet. A német szövetségi kapitány az idei szezon meglepetéscsapatából, a Hoffenheimból két fiatalt, Marvin Comppert és Tobias Weist is meghívta, akárcsak a Wolfsburgban futballozó Marcel Schäfert.

„Az idei utolsó meccsünk remek alkalom arra, hogy egy-két új dolgot kipróbáljak a csapattal. A három újonc a kimagasló teljesítményének köszönheti a meghívást” – mondta Löw, aki a tűzkeresztségen már korábban átesett Marko Marinnak (Borussia Mönchengladbach) és Andreas Hinkelnek (Celtic) is újabb lehetőséget adott.

Kibékült Löw és a csapatkapitány, Ballack mégsem játszik (MTI/EPA)

Michael Ballack és Torsten Frings viszont nem szerepel a keretben, annak ellenére, hogy mind a ketten bocsánatot kértek a trénertől a megjegyzéseik miatt. A válogatott csapatkapitánya a lábműtétje után még nem százszázalékos, és Frings is kisebb sérüléssel bajlódik, akárcsak Philipp Lahm, Clemens Fritz, Marcell Jansen és Christian Pander.

A német keret
Kapusok: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Tim Wiese (Werder Bremen)

Védők: Marvin Compper (1899 Hoffenheim), Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Andreas Hinkel (Celtic Glasgow), Per Mertesacker (Werder Bremen), Marcel Schäfer (VfL Wolfsburg), Serdar Tasci (VfB Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke 04)

Középpályások: Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Jermaine Jones (Schalke 04), Marko Marin (Borussia Mönchengladbach), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Tobias Weis (1899 Hoffenheim)

Támadók: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Patrick Helmes (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose, Lukas Podolski (beide Bayern München)

Címkék: foci