Federer javított, Murray továbbjutott

Roger Federer második mérkőzését megnyerte, két szettben legyőzte a beugró Radek Stepaneket a sanghaji Mesterek Kupáján, így van esélye a továbbjutásra. Andy Murray pedig már be is biztosította a helyét a legjobb négy között.

Andy Roddick bokasérülés miatt visszalépett a viadaltól, így az első meccsét elveszítő címvédő Roger Federer a beugró Radek Stepanek ellen kellett javítania.

Az egykori világelső ennek megfelelően kezdett, már az első játszmában elvette ellenfele adogatójátékát, majd a sajátját hozva 2:0-ra elhúzott. A 2:1-nél ugyanakkor gyermeteg hibákat vétett szervajátékában, így a cseh ellenlábasa kiegyenlített.

A folytatásban mind a két játékos biztosan szervált, legalábbis nem engedett újabb bréklabdát ellenfelének, így aztán a rövidítés döntött – Federer javára. A pontok eloszlása (45-42) kristálytisztán jelzi, nagy küzdelemben dőlt az első szett.

Federer Stepanekkel már elbánt (MTI/EPA)

A második játszma is szoros csatát hozott: 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Federer meglépett, 5:3-nál azonban képtelen volt „behúzni” a meccset, igaz, a soros játékot fogadóként nyerte, így 1 óra 41 perc alatt két szettben diadalmaskodott, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Andy Murray pedig már be is jutott a legjobb négy közé, Roddick után ugyanis Gilles Simont is két vállra fektette. A brit kiválóan kezdett, gyorsan 4:0-ás előnyre tett szert. Simon ugyan zsinórban három gémet – egyet fogadóként – nyerve kapaszkodott, ám a játszma 6:4-gyel Murrayé lett.

A második felvonás 1:1-ig volt szoros, a brit 5:1-re elhúzott, ezzel a győzelem útjára lépett, végül 6:2-vel abszolválta a játszmát, és bő másfél óra alatt, biztosan nyerte a meccset.

Mesterek Kupája, Vörös csoport, 2. forduló:
Federer (svájci, 1.)-Stepanek (cseh, 9.) 7:6 (7-4), 6:4
Murray (brit, 3.)-Simon (francia, 8.) 6:4, 6:2

Az állás:
1. Murray 2 győzelem
2. Simon 1
3. Federer 1
4. Stepanek 0

A csütörtöki program:
Djokovics (szerb, 2.)-Tsonga (francia, 6.)
Davigyenko (orosz, 4.)-Del Potro (argentin, 7.)

Címkék: tenisz