Balesetekkel kezdődött a Mecsek-rali

Több baleset is történt a Mecsek-ralin első versenynapján, az országos bajnokság hetedik, egyben utolsó futamán. Az esélyesnek tartott Tagai-testvérek is buktak.

A szemerkélő esőben bukott a 28. rajtszámú gépkocsi. Az eset után Budavári Zoltánt és navigátorát, Hegedűs Zoltánt megfigyelésre kórházba szállították, miután a versenyző agyrázkódást, míg társa kisebb csigolyasérülést szenvedett.

Nem sokkal később a verseny egyik esélyeseként számon tartott Tagai testvérek, Tamás és Róbert is is buktak, értük mentő ment ki a helyszínre.

Ezek után a szervezők először csak az első és a második gyorsasági szakaszt törölték, majd később a harmadikat is etappá minősítették. Szombatra eredetileg hat gyorsaságit terveztek, amelyek össztávja 98,06 kilométer lett volna.

Spitzmüller Csaba áll az élen (MTI)

Az első nap után Spitzmüller Csaba vezet a versenyben. Az abszolút bajnoki címre leginkább esélyes éllovas mögött Herczig Norbert áll a második, míg Vizin László a harmadik helyen.

A bajnoki címre egyébként már csak két pilóta, a 120 pontos Spitzmüller és a 111 pontos Turán Frigyes esélyes. Utóbbi csaknem kétperces hátránnyal jelenleg ötödik a Mecsek-ralin.

Az állás:
1. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer WRC) 47:22.8 perc
2. Herczig Norbert (Subaru Impreza WRC) 44.2 mp hátrány
3. Vizin László (Subaru Impreza WRC) 57.8 mp h
4. Aschenbrenner György (Mitsubishi Lancer EVO) 1:23.7 p h.
5. Turán Frigyes (Mitsubishi Lancer EVO) 1:43.2 p h.

Aschenbrenner nyerte a prológot

Aschenbrenner György nyerte a pénteki prológot a Mecsek-ralin. A Pécs Plaza parkolójában több ezer néző előtt lebonyolított viadalon – a szombaton bukott – Tagai Tamás lett a második, Turán Frigyes pedig a harmadik. A prológ eredménye nem számít be az összetett értékelésbe.

Címkék: autó-motor