Räikkönen nem vágyik Massa mellé

Kimi Räikkönen lemásolná a tavalyi versenyt a 2008-as Brazil Nagydíjon, úgy véli, nem lenne jobb helyen, ha előrébb végzett volna az időmérőn.

A Ferrari szemszögéből ugyanúgy alakult eddig a Brazil Nagydíj, ahogy tavaly. Felipe Massa a pole-ban, Kimi Raikkönen a harmadik helyen.

A különbség, hogy akkor Lewis Hamilton volt a második, most meglepetésre Jarno Trulli. A finn nem is vágyik rá, hogy csapattársa mellől induljon.

“Úgy vélem többé-kevésbé elvégeztem, amit kellett”- mondta az időmérő után Raikkönen. “Jó a rajthelyem. Jobb, hogy harmadik vagyok, és nem második, ez egy igazán jó hely a startnál.”

Nem véletlen, hogy a finn így vélekedik, ugyanis a páratlan rajthelyek vannak azon az oldalon, ahol a versenyautók a célegyenesben keresztülhajtanak, tehát azok a portól tisztábbak, és a felrakódott gumi jobb tapadást biztosít. Ennek, és a Ferrari pilótáinak zseniális csapatmunkájának köszönhetően fordulhatott el tavaly Räikkönen Massa mögött másodikként a rajt utáni első kanyarban.

Massa, Trulli és Räikkönen, az időmérő edzés dobogósai (vezess.hu)

“Remélhetőleg jó rajtot veszünk, és utána sikerül elhúznunk ugyanúgy, mint tavaly. Ez tökéletes lenne, ez is a célunk. Az egyetlen esélyünk megpróbálni az első két helyen végezni, és bízni a szerencsében. Azután a többi már nem rajtunk múlik” – mondta a finn.

Ezúttal Raikkönennek sincs gondja az autóval

Nem rossz terv, és nem vennénk a bátorságot, hogy azt gondoljuk, a Ferrari vezetői nem hoznak jó döntéseket, de ennél talán többet kéne kockáztatni. Miért bíznák sorsukat másra? Utat engedhetnének Trullinak, és Räikkönen – a szabályos keretek között – kordában tarthatná Hamiltont. Ha sikerülne lassítani, ez felboríthatná a McLaren taktikáját, s így a mögötte autózók akár a brit elé kerülhetnének.

Ha nem, akkor csak műszaki hibában bízhatnak, vagy reménykedhetnek, hogy valaki kilöki Hamiltont. Már pedig az ilyen helyzeteket amúgy is kerülik a pilóták, azok leginkább a mezőny hátsó felében fordulnak elő, ezúttal pedig biztosak lehetünk benne, hogy senki nem szeretné eldönteni a két versenyző helyett a bajnoki cím sorsát.

Ne feledjük, Hamilton a negyedik helyről indul, és hiába nyer Massa, ha a brit a hatodiknál előrébb végez.
Akkor a mclarenes győz.

Címkék: autó-motor