Már 80 ezren látták a Jégkorszakot

Nyolcvanezredik látogatóját fogadta csütörtökön a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című interaktív kiállítása. Szabó Károlyné, egy dunavecsei lakásotthon vezetője diákjaival érkezett a tárlatra.

A kiállítás ötvenezredik látogatójához hasonlóan Szabó Károlynét is egy hűtőszekrénnyel lepte meg a múzeum. Az intézmény közlése szerint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének és Gyermekotthonának munkatársa nagyon örült, amikor a pénztárnál megtudta, hogy ő lett a nyolcvanezredik látogató. A pedagógus elmondása szerint ugyanis éppen most gyűjtöttek az 1. számú otthonuknak, s így különösen jókor jött a nyeremény.

Kardfogú tigris és mamut

A Jégkorszak című tárlaton a szervezők főként a globális klímaváltozással kapcsolatos tévhiteket kívánják eloszlatni, és a közönség jégkorszakról szóló ismereteit bővíteni.
A több mint 200 tárgyat felvonultató kiállítást eddig még be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázak, egyebek mellett mamut, óriásszarvas, barlangi medve, barlangi oroszlán és gyapjas orrszarvú koponyája, kardfogú tigris, barlangi hiéna, gyapjas orrszarvú és mamutbébi tudományosan hiteles életnagyságú állatrekonstrukciói, pézsma tulok és jávorszavas preparátumok teszik még izgalmasabbá.

Gyima, a mamutbébi – a kiállítás sztárja – KÉPGALÉRIA!

Klímaváltozások nyomában

A látogató a jelen környezetéből a legutóbbi jégkorszak klimatikus, környezeti változásait nyomon követve ismét a jelenbe jut el, miközben megismeri a változások okait, lényegét és tendenciáit, különös tekintettel a klímaváltozásokra. A kiállítás november 17-i zárásáig minden ezredik látogató éves bérletet kap a múzeumba.

Címkék: kultúra