Federer hazája segítségére siet

A világranglista-második svájci Roger Federer véget vetett a találgatásoknak, bejelentette, vállalja a játékot az amerikaiak elleni márciusi Davis-kupa-meccsen.

A szereplése azért volt kérdéses, mert a szezon elején nem szokott vállalni Davis-kupa-meccseket, öt év alatt először fordul elő, hogy pályára lép a sorozat korai szakaszában. Utoljára 2004-ben, Románia ellen játszott az első fordulóban.

„Nagyon izgatottan várom, hogy újra együtt lehessek a csapatársaimmal, akikkel egyébként is baráti kapcsolatot ápolok. Abban pedig egészen biztos vagyok, hogy kemény hétvége vár ránk az amerikai válogatott ellen” – közölte internetes oldalán a 13-szoros Grands Slam-győztes svájci teniszklasszis.

Roger Federer is ütőt ragad az amerikaiak ellen (MTI/EPA)

A világcsoport első fordulójában esedékes találkozóra március 6. és 8. között az Egyesült Államokban kerül majd sor, a pontos helyszínről viszont csak a következő hetekben születik döntés.

Federer a páros találkozókkal együtt eddig összesen 46 mérkőzést játszott a Davis-kupában, és a mérlege 35 győzelem, 11 vereség.

Szeptemberben két győzelemmel (egyéniben és párosban is nyert) segítette Svájcot a belgák elleni találkozón (4-1), amelyen együttese kiharcolta a világcsoportba kerülést.

Címkék: tenisz