Megsérült Kobe Bryant

Csapata keddi felkészülési mérkőzésén térdsérülést szenvedett Kobe Bryant, az NBA-ben szereplő a Los Angeles Lakeres olimpiai bajnok sztárja.

A 30 éves, olimpiai aranyérmes klasszis csapata keddi esti, Charlotte Bobcats elleni találkozóján sérült meg, miután az első félidő végén felugrott egy lepattanóért. Az eset után bicegve jött le a játéktérről, húzta a jobb lábát – mire az edzője azonnal időt kért -, és a második félidőben már nem is lépett pályára.

A térdét fájlalja (Wikipedia)

Egyelőre nem tudni, mekkora a baj. Az első diagnózis szerint megnyúltak a szalagjai a jobb térdében, ugyanakkor a tüzetes orvosi vizsgálatokra csak később kerül sor. Ezek után derül csak ki, hogy mennyit kell kihagynia. Az előző szezon legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Bryant a mérkőzést követően nem nyilatkozott a sérüléséről, Phil Jackson főedző viszont már kötélnek állt – igaz, a tréner sok újat nem tudott mondani.

„Nem kérdeztem a sérüléséről. Én is úgy tudom, hogy valamennyire megnyúltak a szalagjai. A vizsgálatok után okosabbak leszünk” – így a Los Angeles Lakers szakvezetője.

A kaliforniaiak egyébként 102-98-ra verték a Charlotte Bobcats együttesét. Bryant 14 percet töltött a parketten, és ez idő alatt négy pontot szerzett.

Címkék: Csapatsport