Tsonga visszavágott Djokovicnak

A másodikként rangsorolt francia Jo-Wilfried Tsonga két játszmában legyőzte az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovicot az 576 ezer dollár összdíjazású bangkoki keménypályás férfi tenisztorna döntőjében.

A két játékos eddigi egyetlen összecsapását a januári Australian Open fináléjában vívta, akkor Djokovic nyert 4:6, 6:4, 6:3, 7:6-ra. Most Tsongának sikerült a visszavágás. A francia teniszező sérülés miatt három hónapig nem játszhatott, és a bangkoki verseny előtt mindössze egy tornán indult.

Az első szettben fej-fej mellett haladt a két játékos egészen 3:3-ig, akkor azonban a szerb elvette Tsonga adogatását. A svájci születésű, francia játékos azonnal visszabrékelt, és a rövidítésben pedig remek emeléseinek, és bivalyerős szerváinak köszönhetően megnyerte az első szettet.

23. idei meccsét nyerte Tsonga (MTI/EPA)

Sokáig nem bírt egymással a második játszmában a két játékos. Tsonga a lehető legjobbkor, 4:4-mál vette el szerb ellenfele adogatását, majd három bréklabdát hárítva a második szettet, és ezzel a mérkőzést is megnyerte.

A pekingi keménypályás tenisztornán, ahol a férfiaknál 524 ezer dollár az összdíjazás, Andy Roddick sikerét hozta az egyes döntője, miután az amerikai játékos három szettben nyert az izraeli Dudi Sela ellen.

Peking
Férfiak, döntő:

Roddick (amerikai, 2.)-Sela (izraeli) 6:4, 6:7, 6:3

Nők, döntő:
Jankovic (szerb, 1.)-Kuznyecova (orosz, 4.) 6:3, 6:2

Bangkok, férfi torna, döntő:
Tsonga (francia, 2.)-Djokovic (szerb, 1.) 7:6, 6:4

Szöul, női torna, döntő:
Kirilenko (orosz, 1.)-Stosur (ausztrál) 2:6, 6:1, 6:4

Címkék: tenisz