Serie A: élre állt a Lazio

A Lazio két góllal nyert a Torino vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, ezzel a Milan-Internazionale esti zárómérkőzés előtt az élen áll a tabellán. A botladozó Roma is győzött vasárnap délután, de még így is 5 pont a lemaradása a városi riválissal szemben.

Az olasz bajnokság ötödik fordulója a milánói derbi jegyében zajlik. Az Inter és az AC Milan az esti órákban feszül egymásnak, addigra már az összes többi csapat letudta a mérkőzését. A Juventus már szombaton döntetlenre végzett a Sampdoria otthonában, a Fiorentina pedig egy soványka góllal győzte le a Genovát.

Vasárnap a két fővárosi csapat, a Lazio és a Roma is pályára lépett. Jókora meglepetésre nem a sérült Tottit nélkülöző Farkasok kezdték jobban a szezont, hanem a városi riválisaik, akiknél ismételten a támadók brillíroztak. A Torino otthonában fél óráig kellett várni az első gólra: Pandev már a negyediket szerezte az ötödik fordulóban.

Pandev ismét betalált (MTI/EPA)

A második félidőben Zarate még erre is rátett egy lapáttal. Az argentin támadó duplájával (5. és 6. szezonbeli találatával) el is dőlt a találkozó. A hajrában az időközben megfogyatkozó hazaiak tizenegyesből szépítettek.

A Roma csapatából ismételten hiányzott Totti, de a Farkasok begyűjtötték a három pontot. A csapatkapitányi szalagot ideiglenesen viselő Panucci már a harmadik találatával előnyhöz juttatta a fővárosiakat, és nem sokkal később Vucinic tette megnyugtatóvá az előnyt. Az eddigi fordulókkal ellentétben a védelem végre stabilizálódott, így Spalletti csapatának a győzelme egy percig nem forgott veszélyben.

Serie A, 5. forduló:
AS Roma-Atalanta 2-0
Gól: Panucci (17.), Vucinic (31.)

Bologna-Napoli 0-1
Gól: Denis (86.)

Catania-Chievo 1-0
Gól: Paolucci (17.)
Kiállítva: Mandelli (85., Chievo)

Lecce-Cagliari 2-0
Gól: Giacomazzi (34.), Castillo (58.)

Palermo-Reggina 1-0
Gól: Miccoli (50.)

Torino-SS Lazio 1-3
Gól: Amoruso (90., 11-esből), illetve Pandev (30.), Zarate (63., 83., a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Sereni (83., Torino), Pratali (88.)

Udinese-Siena 2-1
Gól: Quagliarella (22.), Pepe (29.), illetve Kharja (38.)

Később:
AC Milan-Internazionale 20:30

Szombaton játszották:
Fiorentina-Genoa 1-0
Sampdoria-Juventus 0-0

Címkék: foci