Kikapott a Manchester City Wiganben

Két mérkőzés maradt vasárnapra a Premier League hatodik fordulójából. A Tottenham megint kikapott a Portsmouth otthonában, és a tabella legalján szerénykedik. A szezont parádésan kezdő Manchester City is vereséget szenvedett idegenben.

Egyre inkább érik a Tottenham Hotspurnél az edzőváltás. A londoniak hat meccsen mindössze két pontot szereztek idáig, és ezzel a produkcióval az utolsó helyen állnak a tabellán. A vezetők sokadszorra ígérték a szezon előtt, hogy idén megszorongatják a nagy négyest, de az eddigi eredményeket elnézve erre semmi esély nincsen.

Vasárnap délután a Tottenham a szintén nem túl acélos Portsmouth otthonába látogatott, és Pavljucsenkóéknak tovább kell várniuk az első győzelmükre. A januárban elküldött Jermaine Defoe szerezte a hazaiak első gólját, a Liverpooltól leigazolt Crouch a másodikat. A Tottenhamnek is voltak helyzetei, de összeségében nem alkotott egységet a 11 pályán lévő játékos, akiknek szemmel láthatóan az önbizalmukkal is vannak problémák. A vége sima 2-0-s vereség lett a Portsmouth-tól.

Nem kímélték egymást a Wigan és a City játékosai (MTI/EPA)

Nem járt jobban a szintén idegenben pályára lépő kisebbik manchesteri együttes, a City sem. A kimeríthetetlen anyagi lehetőségekkel rendelkező vendégek negyedóra elteltével hátrányba kerültek: Valencia jó 26 méterről nagyon megnézte magának a jobb felső pipát. Joe Hartnak esélye nem volt a hárításra.

Percekkel később némi szerencsével egyenlített a City. Egy szöglet után Wilson Palacios az előrehúzódó Vincent Kompany-ra fejelte a labdát, amely a hálóba pattant. A szünet előtt egy minimum kérdéses büntetővel a Wigan ismét vezetést szerzett, és a második játékrészben már nem változott az eredmény.

Premier League, 6. forduló:
Portsmouth-Tottenham Hotspur 2-0
Gól: Defoe (34., 11-esből), Crouch (68.)
Piros lap: Diarra (88., Portsmouth)

Wigan Athletic-Manchester City 2-1
Gól: Valencia (16.), Zaki (34.), illetve Kompany (22.)

Szombaton játszották:
Everton-FC Liverpool 0-2
Aston Villa-Sunderland 2-1
Fulham-West Ham United 1-2
Manchester United-Bolton Wanderers 2-0
Middlesbrough-West Bromwich Albion 0-1
Newcastle United-Blackburn Rovers 1-2
Stoke City-Chelsea 0-2
Arsenal-Hull City 1-2

Címkék: foci