Gilardino nagyszerű formában

Alberto Gilardino góljával nyert a Fiorentina a Genoa ellen, míg a Sampdoria és a Juventus megosztozott a pontokon a Serie A 5. fordulójában.

A BATE Boriszov elleni BL-mérkőzésre hangoló Juventus nem bírt a házigazda Sampdoriával. A szombat esti bajnokin mindkét oldalon adódott helyzet bőven, ugyanakkor ezen az estén az eredménytábla kezelőjének semmi dolga nem akadt.

A vendégek közül Alessandro Del Piero állt a legközelebb a gólhoz, lövése után azonban a kapufa mentett, s ezt megelőzően volt egy ígéretes szabadrúgása is – a kipattanót meg Christian Poulsen vágta közelről a léc fölé…

A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy a Juventus továbbra is veretlen, a Sampdoria pedig nyeretlen. Utóbbi csapat az eddigi öt bajnoki meccséből négyszer döntetlent játszott.

„Most megérdemeltük volna a győzelmet, hiszen nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A Juve a szünet után csak kétszer veszélyeztetett” – így Walter Mazzarri, a Samp edzője.

Alberto Gilardino jó vétel volt (MTI/EPA)

A Juvéval ellentétben a Fiorentina győzelemmel a háta mögött készülhet a soros Bajnokok Ligája-találkozójára, a Steaua Bucaresti elleni fellépésére, miután Alberto Gilardino góljával 1-0-ra legyőzte a Genoát. Az AC Milanban látványosan szenvedő csatár új csapatában valósággal ontja a gólokat: a bajnokságban harmadszor volt eredményes, s a BL-ben is két gólt számol. Ezúttal egy szöglet után talált be, három védő között fordult kapura és lőtt éles szögből a bal alsó sarokba.

Serie A, 5. forduló:
Fiorentina-Genoa 1-0 (0-0)
Gól: Gilardino (61.)

Sampdoria-Juventus 0-0

Vasárnap:
AS Roma-Atalanta, 15:00
Bologna-Napoli, 15:00
Catania-Chievo, 15:00
Lecce-Cagliari, 15:00
Palermo-Reggina, 15:00
Torino-SS Lazio, 15:00
Udinese-Siena, 15:00
AC Milan-Internazionale, 20:30

Címkék: foci