Szávay simán kikapott Pekingben

A címvédő Szávay Ágnes egy győztes meccs után búcsúzott a pekingi kemény pályás tenisztornán, miután a nyolcaddöntőben két sima szettben kikapott a spanyol Anabel Medina Garriguestől.

Az eddigi két találkozójukon ellenfelét legyőző Vasas-játékos – aki 26.-ként egy hellyel előzi meg a világranglistán Medina Garriguest – címvédőként érkezett a kínai városba, ahol tavaly a fináléban Jelena Jankovicsot győzte le. A magyar teniszezőnek nem lehettek vérmes reményei, hiszen az utóbbi hetekben, hónapokban hullámvölgybe került, rendre az első körökben búcsúzott.

Az első meccsét Szávay a selejtezőből érkezett kazah Jaroszlava Svedova ellen megnyerte, a második körben azonban az utóbbi időben megszokott formáját hozva elbukott. A magyar teniszező a meccs elején kétszer is elvesztette adogatását, majd nem tudta kihasználni bréklabdáit, így 31 perc alatt hátrányba került (6:2).

Elúszott a címvédés (MTI/EPA)

A második játszma újabb spanyol brékkel indult, ám a 19 éves magyar azonnal visszavette a szervagémet, csakhogy ezután negyedszer is elbukta a sajátját. Innen már nem volt visszaút, a rivális két játékot besöpörve jutott tovább 1:12 óra alatt a negyeddöntőbe.

Peking
Nők, nyolcaddöntő:
Medina Garrigues (spanyol)-Szávay 6:2, 6:2
Zvonarjeva (orosz, 5.)-Schiavone (olasz) 7:6, 6:2
Cibulkova (szlovák)-Csakvetadze (orosz, 8.) 6:3, 6:2
Cseng (Zheng, kínai)-Szugijama (japán) 6:1, 6:2
Kuznyecova (orosz, 4.)-Kudrjavceva (orosz) 6:2, 6:3

Férfiak, nyolcaddöntő:
Sela (izraeli)-Ferrer (spanyol, 1.) 6:3, 6:3
Roddick (amerikai, 2.)-Evans (amerikai) 6:4, 6:3
Robredo (spanyol, 6.)-Minar (cseh) 6:2, 6:3
Schüttler (német, 7.)-Scherrer (svájci) 6:1, 6:4

Címkék: tenisz