Hatot lőtt az Arsenal a kupában (videó)

A nagy négyes három tagja is bejutott a negyedik körbe az Angol Ligakupában. Az Arsenal gólzáporos győzelmet aratott, a MU is magabiztosan nyert. A Liverpool kispadjára először ülhetett le Gulácsi Péter, de nem játszott, a csapat pedig kínkeservesen győzte le harmadosztályú ellenfelét. Geráék búcsúztak.

Arsene Wenger jó szokásához híven ismét a fiatalokat küldte a pályára a Ligakupa harmadik fordulójában. Ez nem látszott másodosztályú Sheffield United elleni meccsen, hiszen a bajnokságban többnyire csak a kispadon ücsörgő fiatal (19 év átlagéletkorú) Ágyúsok lefocizták ellenfelüket.

A Fabianski, Hoyte, Djourou, Song Billong, Gibbs, Randall, Ramsey, Merida, Wilshere, Bendtner, Vela összeállítású kezdőcsapat hamar kezébe vette az irányítást, és a rutinosnak számító 20 éves Bendtner vezérletével már az első félidőben három góllal meglépett. A fordulás után sem változott a helyzet, minden idők legfiatalabb Arsenal kezdője, a 16 éves Jack Wilshere góljával már 5-0 volt az állás, a zárszó pedig a mesterhármasig jutó mexikói Veláé volt.

A Sheffield menedzsere a mérkőzés után csak tisztelegni tudott kollegája előtt. “Tudtuk, hogy az Arsenal fiataljai remek játékosok, de nem hittük, hogy ennyire. Fantasztikusan játszottak, bárkit megvertek volna ma este. Nem tudom mi lehet Wenger titka, de mindig sikerül maga köre gyűjtenie a legtehetségesebb fiatalokat.”

A hosszú sérüléséből visszatérő Cristiano Ronaldo a kezdőben kapott helyet a Middlesbrough ellen a Manchester Unitedben, ahol Wengerhez hasonlóan Sir Alex Ferguson is több kulcsjátékosát pihentette. A portugál előnyt is szerzett az Old Traffordon, amit Adam Johnson a második félidőben egalizált.

Nehéz helyzetbe voltak a manchesteriek, ám az ellenfél egyik védője a segítségükre sietett: Pogatetz egy brutális belemenés után pirosat kapott. A hajrában a BL-címvédő érvényesítette az emberfórt, és Giggs illetve Nani találataival a következő körbe jutott.A Liverpool is ott lesz, miután 2-1-re legyőzte a harmadosztályú Crewe együttesét. Rafa Benítez csapata végig nagy fölényben játszott, főleg Pennant volt elemében a jobb szélen. Negyedóra elteltével Agger csavart egy szabadrúgást a vendégek kapujába, akik némi meglepetésre 10 perccel később egyenlítettek. A mindent eldöntő második liverpooli találatot Leiva Lucas szerezte nem sokkal a szünet után. Gulácsi Péter a kispadról figyelte a társakat.

Gera Zoltán a Fulham kezdőjében kapott helyet a Burnley ellen. A magyar válogatott kapitányának volt egy ígéretes lövése, de nem alkotott maradandót a másodosztályú rivális ellen, és az edzője a 73. percben lecserélte. Fülöp Márton a Sunderland kapujában végigvédte a Northampton elleni mérkőzést, amelyet a csapata büntetőkkel nyert meg.

Angol Ligakupa, 3. forduló:

Manchester United-Middlesbrough 3-1
Arsenal-Sheffield United 6-0
Liverpool-Crewe 2-1
Burnley-Fulham 1-0
Leeds United-Hartlepool 3-2
Rotherham-Southampton 3-1
Stoke City-Reading 2-2, bünetőkkel 4-3
Sunderland-Northampton 2-2, büntetőkkel 4-3
Swansea-Cardiff City 1-0
Watford-West Ham United 1-0

három élvonalbeli csapat kiesett

A Német Kupában második fordulójában alsóbb osztályban szereplő együttesek búcsúztatták a Kölnt, az Eintrachtot és a Mönchengladbachot. A nagycsapatok, a Schalke, a Leverkusen és a Werder könnyedén jutottak a következő körbe.

Címkék: foci