Döntetlen Debrecenben

A Debrecen kétszer is megszerezte a vezetést, ám végül csak egy pontot szerzett a vendég Haladás ellen a labdarúgó Soproni Liga hetedik fordulójában.

A 18. percben a Debrecen szerezte meg a vezetést – Szakály beadása után Rudolf lőtt estében közelről a kapuba -, igaz, a gól előtt elmaradt egy jogosnak tetsző büntető a második oldalon. A labdát többet birtokló, több helyzetet kialakító Loki ezzel együtt megérdemelten volt előnyben a szünetben.

Kétszer is vezetett a Loki – hiába (MTI)

Az 59. percben tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat – a Keneseit lerántó Bíró mehetett zuhanyozni -, ráadásul egy perccel később Tóth egyenlített – 16 méterről talált be.

Oláh fejesgóljával a debreceniek emberhátrányban is visszavették a vezetést, de csak egy pontot könyvelhetnek el, miután Kenesei távoli szabadrúgása utat talált a kapuba.
A második gólja előtt a Haladás a kapufát is eltalálta, majd a legvégén Polekszics, a hazaiak kapusa védett nagyot.

Soproni Liga, 7. forduló:
DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 2-2 (1-0)
Gól: Rudolf (18.), Oláh (80.), ill. Tóth P. (60.), Kenesei (86.)
Kiállítva: Bíró (59., DVSC)

Szombat:
MTK Budapest-Győri ETO, 15:00
Budapest Honvéd-FC Fehérvár, 20:00
Gabona Trans-Kaposvár – Nyíregyháza Spartacus, 20:00
Kecskeméti TE-ERECO – BFC Siófok, 20:00
Diósgyőri VTK-ZTE FC, 20:00
Vasas-Paksi FC, 20:00

Vasárnap:
REAC-Újpest FC, 17:30

Megalakult a gyermeklabdarúgó-szövetség

Az MGYLSZ-t a húsz éve működő Góliát-MFC hívta életre, amely így a jövőben az egyesületi forma helyett szövetségi szinten folytatja működését. Az gyermeklabdarúgó-szövetség elnöke Lendvai János, a Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója, tiszteletbeli elnöke pedig Szepesi György lett. Az MGYLSZ által szervezett gyermeklabdarúgó bajnoki torna névadó főszponzora az OMW olaj- és gázipari cég lesz, és a mostani kiírásban várhatóan 500 iskola mintegy 30 000 ifjú focistája vesz majd részt. Az MGYLSZ célja, hogy 2010-ben ez a szám 80 000-re emelkedjen. (MTI)

Címkék: foci