Björn Borg Budapesten búcsúzik

Budapesten, az október 9. és 12. között sorra kerülő Legendák csatája elnevezésű szeniortornán búcsúzik a versenyszerű játéktól Björn Borg, a svédek teniszfenoménja.

„Én sem leszek már fiatalabb, ezért úgy döntöttem, hogy jövőre már nem kívánok részt venni ebben a sorozatban. Valószínűleg utána is fogok még játszani, hiszen a tenisz az életem, de legfeljebb már csak bemutató meccseken lépek pályára” – közölte az esemény budapesti sajtótájékoztatójára telefonon bejelentkező klasszis, hozzátéve: látta szerdán a svéd-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőt, és nagyon örült a 2-1-es hazai sikernek.

A Londonban élő Borg elárulta, hogy heti 5-6 órát edz többek között junior játékosokkal, és kiváló erőállapotban van.

Borgot nem zavarják McEnroe dühkitörései (MTI)

“Addig még fellépek Párizsban, Luxembourgban és Eindhovenben, szóval a formámmal nem lesz gond, és nagyon várom már, hogy valószínűleg utoljára összecsapjak még egyszer John McEnroe-val. Nem baj, ha megint előjönnek a dührohamai, engem sosem zavart a viselkedése” – nevetett az 52 éves legenda, aki az 1974-es Király Kupán járt először Budapesten, de nem szívesen emlékszik vissza rá, mivel két egyesbeli győzelme ellenére a svédek 3-2-re kikaptak a magyaroktól.

Taróczy Balázs főszervező – aki a zárónapon maga is ütőt ragad egy páros bemutató erejéig – arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a május óta hatalmas érdeklődés övezi az év egyik legrangosabb fővárosi sporteseményét, főleg a csütörtöki és a pénteki versenynapra fogynak gyorsan a 2000-9500 forintos jegyek.

Borg olyan sztárok társaságában érkezik a Papp László Sportarénába, mint az “örök rivális” McEnroe, továbbá Pat Cash, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas, Henti Leconte, Sergi Bruguera és Thomas Muster.

A legendás teniszező ezentúl csak bemutatómérkőzéseken játszik (MTI)

Az idén 12 állomásból álló versengésben olyan korábbi kiválóságok vehetnek részt, akik egyesben Grand Slam-döntőt játszottak, Davis Kupát nyertek vagy világelsők voltak.

A sajtótájékoztatóm elhangzott, hogy jövőre olyan “új” klasszisok csatlakoznak a Tour of Champions sorozathoz, mint Pete Sampras, Stefan Edberg, Michael Chang vagy Jevgenyij Kafelnyikov.

A budapesti torna nyolcfős mezőnye két csoportban küzd majd: a wimbledoni bajnokok négyesében kapott helyet Borg, McEnroe, Ivanisevic és Cash, míg a Roland Garroson legalább döntősök kvartettjében Bruguera, Muster, Vilas és Leconte szerepel.

A program

2008. október 9., csütörtök:
Bruguera (spanyol)-Vilas (argentin)
Muster (osztrák)-Leconte (francia)
Ivanisevic (horvát)-Borg (svéd)
McEnroe (amerikai)-Cash (ausztrál)

Október 10., péntek:
Leconte-Vilas
Muster-Bruguera
Borg-McEnroe
Ivanisevic-Cash

Október 11., szombat:
Muster-Vilas
Borg-Cash
Leconte-Bruguera
McEnroe-Ivanisevic

Október 12., vasárnap:
Bronzmérkőzés a csoportmásodikok között
Bemutató páros találkozó Mansour Bahrami “teniszbűvésszel”
Döntő a csoportgyőztesek között

Címkék: tenisz