Nagy “Hóhér” József a WBF világbajnoka

Továbbra is magyar derékon feszül a WBF szövetség cirkálósúlyú bajnoki címe, hisz Nagy "Hóhér" József (19-2) péntek este a betöltetlen övért megrendezett mérkőzésen a 7. menetben kiütötte veretlen kongói ellenfelét, a kongói Zack Mwekassát.

A betöltetlen címért kiírt meccsen – a monokli.com internetes szaklap beszámolója szerint – sokáig nem úgy tűnt, hogy a magyar bokszoló sikerével zárul a küzdelem, ugyanis a 12 menetesre kiírt összecsapás első felében Nagyra hatszor is számolt a mérkőzésvezető.

A hetedik három percben aztán óriási fordulat következett: a Hóhér-nak becézett hajdúhadházi sportoló leütötte afrikai ellenfelét, aki ugyan ekkor még tudta folytatni a küzdelmet, ám ezután olyan verést kapott, hogy fél perccel később a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet. Nagy József 21 mérkőzésén 19 győzelmét aratta a profik között.

Szenzációs győzelmet aratott (profibox.hu)

A WBF öve ezzel ismét magyar kezekbe került, hiszen korábban Hidvégi György volt a szervezet cirkálósúlyú világbajnoka. A makacs sérüléssel bajlódó Matolcsi felépülése után könnyen elképzelhető egy magyar-magyar párharc a címért.

Címkék: küzdősport