Koeman nem ígér csodát

A magyar válogatott a dánok elleni szombat este megkezdi selejtező sorozatát a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra. A rajt nem lesz könnyű, hiszen a folytatásban, szerdán a svédekhez látogat a magyar csapat. Koeman abban bízik, hogy pontokat szerezhet a válogatott a két skandináv együttes ellen.

A tavasszal kinevezett Erwin Koeman csapatára jövő őszig további kilenc találkozó vár a selejtezősorozatban. A vébére való kijutás ezúttal is lehetetlen vállalkozásnak tűnik, hiszen a csoportból automatikusan csak az első jut ki a Dél-Afrikában megrendezésre kerülő tornára, míg a legjobb nyolc második helyezett rájátszást vív a fennmaradó négy kontinentális helyért.

A legfrissebb világranglista szerint jelenleg három csapat is előttünk jár. A portugálok a 9., a svédek a 31., a dánok a 36. helyen állnak, a mieink az 50. pozíciót foglalják el, az albánokat (102.) és a máltaiakat (133.) megelőzve.

A holland szakember szerint a csapatnak elsősorban a védekezésben kell javulnia, ahhoz hogy sikeres legyen a nemzetközi porondon. A kapitány erre az elmúlt hét edzésein nagy hangsúlyt fektetett, és megjegyezte, hogy a két új csatár Rudolf Gergely és Torghelle Sándor behívásával bővült az együttes taktikai repertoárja.

Az utolsó edzésen (MTI)

Erwin Koeman nem ígért csodát, az eddigi három barátságos mérkőzéshez hasonló játékot ígért a Puskás Ferenc Stadionban szombaton 19:45 órakor kezdődő Magyarország-Dánia labdarúgó világbajnoki selejtezőre.

“Mennyit akar?” – kérdezett vissza arra az újságírói kérdésre a holland szakvezető, hogy hány ponttal lenne elégedett szombaton a dánok és szerdán a svédek elleni selejtezőn. “Egy-egy meccsen bármelyik válogatottat legyőzhetjük, de hosszú távon nézve jelenleg mindkét csapat előttünk jár. Éppen ezért a lényeg az, hogy a játékosok tartalommal töltsék meg a megbeszélteket, valósítsák meg, amit kértem, és akkor ez bizonyára pontokban is meg fog mutatkozni”.

Morten Olsen azon véleményét hízelgőnek tartja Koeman, hogy kollégája szerint a csoportból Portugália kiemelkedik, míg a magyarok a dánokkal, a svédekkel és az albánokkal közel egy szinten állnak. Ugyanakkor úgy vélte, Olsen le akarja venni a terhet a játékosairól, mert figyelembe véve az elmúlt évek eredményeit, Dánia győzelmet vár nemzeti csapatától.

Koeman kezdőcsapatot nem hirdetett, annyit elárult, hogy fejében már összeállt a pályára lépők névsora, de nem szeretné kiteregetni kártyáit Olsen előtt.

Világbajnoki selejtezősorozat, 2. csoport, 1. forduló:
Magyarország-Dánia 19.45 ó (RTL Klub)
Puskás Ferenc Stadion, Vezeti: Alain Hamer (luxemburgi)

—-Kezdődik a nagyüzem—-

Ugyan augusztusban egy mérkőzéssel már Európában is megkezdődött a 2010-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata, de a “nagyüzem” csak szombaton indul be az öreg kontinensen 24 találkozóval.

Igazán nagy rangadóra ezúttal nem kerül sor, a címvédő olaszok Cipruson lépnek pályára, az Európa-bajnok spanyolok a bosnyákokat fogadják, a németek Liechtensetinbe látogatnak, az angolok Andorrába, talán a franciáknak lesz a legnehezebb dolga az osztrákok ellen. .

A részvételért világszerte összesen 199 válogatott küzd, a 2010. június 11. és július 11. között sorra kerülő dél-afrikai tornán 32 csapat léphet majd pályára. Egyedül a házigazda tagja automatikusan a mezőnynek, az egyes kontinentális zónák előre megadott számú hellyel rendelkeznek, Európából például 13 együttes indulhat. Az oda-visszavágós alapon lezajló selejtezőcsoportos küzdelmek után a kilenc csoportelső máris kvalifikálja magát, a nyolc legjobb második pedig jövő novemberben rájátszásban dönt a négy fennmaradó hely gazdájáról.

Világbajnoki selejtezők Európában
1. csoport:
Albánia-Svédország, Tirana 18:45
Magyarország-Dánia, Puskás Ferenc Stadion 19:45 ó
Málta-Portugália, Ta,Qali 20

2. csoport:
Moldova-Lettország, Tiraspol 18
Izrael-Svájc, Tel-Aviv 19:55
Luxemburg-Görögország, Luxembourg 20:15

3. csoport:
Lengyelország-Szlovénia, Wroclaw 17
Szlovákia – Észak-Írország, Pozsony 17:30

4. csoport:
Wales-Azerbajdzsán, Cardiff 16
Liechtenstein-Németország, Vaduz 20:45

5. csoport:
Örményország-Törökország, Jereván 18 ó
Belgium-Észtország, Liege 20:45
Spanyolország – Bosznia-Hercegovina, Murcia 22

6. csoport:
Ukrajna-Fehéroroszország, Lviv, 19
Andorra-Anglia, Barcelona 20
Horvátország-Kazahsztán, Zágráb 20:15

7. csoport:
Románia-Litvánia, Kolozsvár 20
Szerbia – Feröer-szigetek, Belgrád 20:15
Ausztria-Franciaország, Bécs 20:30

8. csoport:
Grúzia-Írország, Mainz 18
Montenegró-Bulgária, Podgorica 20
Ciprus-Olaszország, Larnaca 20:45

9. csoport:
Macedónia-Skócia, Szkopje 15
Norvégia-Izland, Oslo 19

Dél-amerikai vb-selejtező, 7. forduló
Szombat:
Argentína-Paraguay 21 ó
Ecuador-Bolívia 23:10
Vasárnap:
Kolumbia-Uruguay 1:20
Peru-Venezuela 3:30
Hétfő:
Chile-Brazília 3

Barátságos mérkőzés
Szombat:
Hollandia-Ausztrália, Eindhoven 20:45

Címkék: foci