Valujev újra világbajnok

Az "Orosz Óriás" Nyicolaj Valujev (49-1) ismét a WBA nehézsúlyú világbajnoka, miután a betöltetlen címért folyó küzdelem során - ismét megosztott pontozással - legyőzte John Ruizt.

Valujev remek feltartó balegyeneseivel nem engedte közel magához a nála jóval alacsonyabb Ruizt, aki hiába hajtotta őt szinte végig a mérkőzésen, nem volt képes egyetlen sorozatot sem ütni.

Viszont a puerto ricói születésű Ruiz vitte be a látványosabb ütéseket, s a menetek többségében jobb volt.

A tengerentúli öklözőhöz hasonlóan a Valujev sem rendítette meg egyszer sem ellenfelét. A megosztott pontozás kihirdetése után a közönség nagyobb része tüntetett a verdikt (116-111 és 116-113 Valujev, ill. 114-113 Ruiz) ellen.

Valujev 2005. decemberéhez hasonlóan megint szoros, és erősen megkérdőjelezhető döntéssel lett a WBA világbajnoka. Másodszor is Ruiz kárára; 50. mérkőzésén 49. sikerét aratta a profik között.

A két bokszoló azért csaphatott össze a betöltetlen címért, mivel Ruszlan Csagajev Achilles-ín sérülést szenvedett, ezért hosszú ideig nem léphet szorítóba.

Az üzbég ökölvívó ugyan világbajnoki státuszban van, de akadályoztatása miatt “parkolópályára” került, azonban visszatérésekor kiállhat az aktuális címvédővel.

Címkék: küzdősport