Fekete hétvége Horvátországban

Horvátország történelmének "legfeketébb hétvégéjeként" értékelték a rendőrök a mostanit, miután két nap alatt 16-an haltak meg közúti balesetekben - közölte a horvát közszolgálati televízió.

Vasárnap nem sokkal 12 óra előtt például Varasd közelében három személyautó ütközött össze, a helyszínen egy, a kórházban még három ember meghalt, köztük az egyik gyermek volt. Szombaton Zágráb mellett egy motoron hátul ülő nő vesztette életét egy balesetben, de a horvát főváros közelében egy autóját vezető török asszony is meghalt, vele utazó két gyermeke pedig súlyosan megsérült.

A legriasztóbb eseteket bemutató híradás a rendőrségi illetékeseket is idézte, akik arról számoltak be, hogy a rendkívül sok halálesettel járó hétvégi balesetek oka az emberi felelőtlenségre vezethető vissza. A sofőrök a legalapvetőbb közlekedési szabályokat sem tartották be, gyorshajtás, szabálytalan előzés vagy szabálytalan kanyarodás vezetett a tragédiákhoz.

A szomorú statisztikához tartozik, hogy a közúti balesetek sérültjei sok esetben gyerekek voltak. Többeket súlyos sérüléssel, de volt olyan is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Címkék: autó