Portugáliába igazolt az Inter támadója

Néhány nappal a nyári átigazolási időszak zárása előtt megélénkült a játékospiac. Robinho a jelek szerint mégiscsak marad Madridban, az Inter túladott hondurasi támadóján, az AS Roma csatárt vett, Berbatov pedig minden bizonnyal marad a Tottenhamnél.

A Chelsea vezetői nemrég magabiztosan úgy nyilatkoztak, hogy napokon belül leigazolják a Real Madridban nemkívánatos személlyé vált Robinhót, ám úgy tűnik, az utolsó pillanatban meghiúsult az üzlet. A spanyol bajnok a brazil zseni helyére Cazorlát, majd az Eb-gólkirály Villát szerette volna leigazolni, de mindkét játékos hosszabbított a jelenlegi (Villareal és Valencia) klubjával.

A királyi gárda vezetői ezért jobbnak látták, ha mégsem válnak meg Robinhótól. “A vezetőedző és a technikai stáb úgy határozott, hogy szükségünk van a játékára” – nyilatkozta a BBC internetes honlapjának Ramón Calderón, a királyi klub elnöke.

“Robinhót további két évig szerződés köti hozzánk” – zárta le spanyol részről az ügyet Predrag Mijatovic, a Real Madrid sportigazgatója. Brit médiaértesülések szerint a Chelsea 30 millió angol fontot fizetett volna a brazil csatárért, akinek a mezeit már el is kezdték árulni a londoniak.

Robinho és Schuster: nincsenek kibékülve (MTI/EPA)

Az angol élvonalbeli bajnokság másik nagy esélyese, a címvédő Manchester United is kénytelen lemondani a hírek szerint kiszemelt támadójáról. Dimitar Berbatovot már tavaly nyáron is összeboronálták a MU-dal, de a bolgár csatár maradt a Tottenham Hotspurnél. A londoniak néhány napja leigazolták az orosz Pavljucsenkót, ám a jelek szerint ennek ellenére nem akarnak lemondani Berbatovról. „Nem vagyok túl optimista” – mondta a manchesteriek edzője, amikor a bolgár érkezéséről faggatták.

Az olasz bajnok Internazionale csatársorát nem kell megerősíteni, hiszen Jose Mourinho olyan klasszisok közül válogathat, mint Ibrahimovic, Adriano, Cruz, Crespo, Balotelli és Mancini. Nem csoda, hogy a hondurasi David Suazo a Benficához szerződött. A 28 éves támadót a milánóiak nagy riválisa, az AS Roma is vitte volna, de a fővárosiak végül Monacótól igazolták le Jeremy Menezt.

A Benfica egyelőre egy szezonra, kölcsönbe szerezte meg Suazót, ám feltehetően az idény végén megvásárolhatják a csatárt, aki az elmúlt szezonban nem tudott rendszeresen a kezdőbe kerülni az Internél.

saha az evertonban

Louis Saha a Manchester Unitedtől két évre az Everton labdarúgócsapatához igazolt. A 30 éves francia csatár a Vörös ördögök színeiben 124 mérkőzésen 42 gólt szerzett, s azért döntött a távozás mellett, mert Sir Alex Ferguson együttesében nem sikerült állandó helyet kiharcolnia magának, a Premier League előző szezonjában mindössze hatszor volt kezdőember. A két klub nem hozta nyilvánosságra a játékos vételárát.

Címkék: foci