A Barcelona és a Juventus is BL-főtáblás

A spanyol Barcelona és az olasz Juventus mellett a görög Panatinaikosz is biztosította helyét a Bajnokok Ligája főtábláján. A trióból csak a görögök léptek tovább kettős győzelemmel.

A Torinóban 4-0-ra győző Juventus ugyan masszív felállásban kezdett Pozsonyban, ám az első félórától eltekintve végiglazsálta a mérkőzést.

A 13. percben a szlovákok szereztek vezetést az Obzera passzát akrobatikus mozdulattal értékesítő Fodrek révén, szűk negyedórával később Nedved centerezése után Amauri egyenlített, s ezzel el is dőlt a továbblépő kiléte – bár ezt az olaszországi eredmény már előre jelezte.

Legrottaglie fejesénél is csak asszisztáltak a szlovák védők (Getty)

A Camp Nouban korábban szintén 4-0-s diadalt arató Barcelona még a torinóiakat is „felülmúlta”: a katalánok Krakkóban szenvedtek 1-0-s vereséget azok után, hogy az első félidőben egykapuzott.

Szünet után azonban egy szögletből Cleber megszerezte a vezetést, s bár Eto’o, majd a 67. percben Alvés és a csereként beálló Bojan Krkic is közel járt az egyenlítéshez, végül maradt az 1-0, a Barca’ 4-1-es összesítéssel lépett tovább és várhatja a csütörtöki sorsolást.

BL-selejtezők
3. forduló, visszavágók:

Artmedia Bratislava-Juventus 1-1 (1-1)
Gól: Fodrek (13.) ill. Amauri (25.)
Pozsony, 15 ezer néző. Vezette: Medina Cantalejo (spanyol)
Artmedia: Kamenar – Cisovsky, Salata, Farkas, Burak – Anderson (Halenar, 83.), Velicky; Obzera (Piroska, 65.), Kozak, Fodrek – Pospech (Cleber, 80.).
Juventus: Buffon – Grygera, Legrottaglie (Ariaudo, 83.), Mellberg, Molinaro – Camoranesi (Sissoko, 70.), Poulsen, Marchisio, Nedved (Giovinco, 70.) – Amauri, Iaquinta.
Továbbjutott: a Juventus 5-1-es összesítéssel

A gólszerző Cleber és Eto’o csatája, a háttérben Henry biztosít (Getty)

Wisla Krakow-Barcelona 1-0 (0-0)
Krakkó, Reyman stadion, 18 ezer néző. Vezette: Michel (szlovák)
Gól: Cleber (52.)
Wisla: Pawelek – Singlar, Baszczynski, Cleber, Piotr Brozek – Lobodzinski (Malecki, 82.), Jirsak, Junior Díaz, Zienczuk – Boguski (Niedzielan, 68.) – Pawel Brozek.
Barcelona: Valdés – Alvés, Piqué, Puyol, Abidal – Yaya Touré – Keita, Xavi (Gudjohnsen, 57.), Iniesta (Hleb, 66.) – Henry, Eto’o (Bojan, 74.).
Továbbjutott: a Barcelona 4-1-es összesítéssel

Panatinaikosz-Sparta Praha 1-0 (0-0)
Gól: Souza (90.)
Továbbjutott: a Panatinaikosz 3-1-es összesítéssel

Címkék: foci