Újabb Cseh-parádé következhet, kezdenek az atléták

A pekingi olimpián már két második hellyel rendelkező Cseh László a 200 méteres vegyesúszásban folytathatja az éremgyűjtést. Pénteken az atléták is elkezdik.

Pénteken 18 számban avatnak bajnokot, ezen a napon elkezdődnek az atlétikaversenyek.

A nyitónapon rögtön egy éremesélyes magyar indulóval: a kalapácsvetés selejtezőjében az A csoportban Pars Krisztián próbálja meg kiharcolni a tőle eredményei alapján kötelezően elvárható döntőbe jutást.

Pars mellett a súlylökés kvalifikációjában Kürthy Lajos képviseli a magyar színeket, ennek a számnak a döntőjét is ezen a napon rendezik, hétpróbában Farkas Györgyi áll rajthoz, míg Kálovics Anikó 10 000 méteren.

Nem kizárt, hogy Cseh László újabb éremnek örülhet (MTI)

A cselgáncsozóknál a plusz 100 kg-os Bor Barna lép tatamira. A 22 éves ifjúsági, junior, és U23-as Európa-bajnok egy verhető egyiptomi riválissal kezd, a következő ellenfél azonban már nehezebb, olasz vagy japán dzsúdós lesz. A női kézilabdatornán a 4. fordulóban a magyarok Oroszországgal találkoznak és győzelem esetén már egészen biztosan bejutnak a negyeddöntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportjában vezet az utolsó forduló, a Görögország elleni mérkőzés előtt. Ha Godova Gábor együttese nyer és Ausztrália két gólnál kisebb különbséggel győz Hollandia ellen, akkor a magyarok közvetlenül az elődöntőbe jutnak.

A sportlövők kisöbű sportpuska 50 méteres számában Sidi Péter képviseli Magyarországot. Az úszóversenyek elődöntőjében Takács Krisztián férfi 50 m gyorson, az előfutamokban női 50 m gyorson Dobár Éva, férfi 1500 m gyorson Kis Gergő áll rajthoz.

Pars Krisztián pénteken az selejtezőben kezd (MTI)

Férfi párbajtőrben a csapatversenyt rendezik, a magyarok Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián összeállításban veszik fel a harcot, a tartalék Kovács Iván. Magyarország a negyeddöntőben a kínai – dél-afrikai párharc győztesével találkozik.

A vitorlázóknál valamennyi magyar vízre száll: férfi szörfben Gádorfalvi Áron, női szörfben Detre Diána, míg Laserben Berecz Zsombor próbál előrébb kerülni, amennyiben az időjárás nem szól közbe ismét, ahogy az csütörtökön történt.

A 13. helyért küzdő Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár szintén azért lapátol pénteken, mert csütörtökön a viharos idő miatt nem tudták megrendezni futamukat.

Címkék: olimpia