Kutyák Biatorbágyról

A FigyelőNet segít jobb körülményeket, új otthont keresni a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület által befogadott kutyáknak. Három állatról helyeztünk el képeket, rövid ismertetőt, "adatbázisunk" hétről-hétre frissül.

A Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület 1995 –óta működő civilszervezet, a kezdeti időszakban az állatszeretetre való nevelést és a Magyarországon nem jellemző felelős állattartásra ösztönzést tűzte ki feladatául. A területen működő sintértelep borzalmai azonban egy fiatalabb és tevékenyebb csapat létrejöttét tették szükségessé, és idővel az állatmentés is gyakran az egyesületre maradt.

Vitkó fiatal husky keverék kan, érdeklődő, emberszerető, kiváló társ. Várja masszív kerítéssel rendelkező gazdiját. Vitkót ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

Lili és Piri. Piri négy év körüli közepes méretű szuka, Lili az ő 2 éves lánya. Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, ezért ha lehet együtt szeretnének új otthonba költözni, de ez nem feltétel. Lilit és Pirit ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

Szonja fiatal, egy-két év körüli ivartalanított szuka. Kedves, barátságos emberekkel és kutyákkal egyaránt, bár szeretné azt hinni, hogy ő a falkavezér, tehát szemtelenül kiharcolja magának az elismerést. Szonját ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

A biatorbágyi egyesület sokáig dolgozott a Mancs-Rancs Alapítvánnyal együttműködve, ideiglenes befogadó-rendszerrel és a panziós megoldással próbáltak segíteni. 2OO7 szeptembere óta azonban egy tanyán sikerült megfelelő körülményeket teremteni, azóta itt folyik a kutyák mentése, egészségügyi és lelki rehabilitációja .A „tanya” még kezdetleges, de végső formája lassan valósággá válik, addig is rendületlenül folyik a munka.

Az állatok ivartalanítva, oltva és mikrochippel ellátva kerülnek gazdikhoz. A kutyákat az utcáról és gyepmesteri telepekről fogadják be, sok balesetet szenvedett eb is az egyesülethez kerül. A Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület célja, hogy Magyarországon csakis olyan ember tarthasson kutyát, aki ezt felelősséggel, és megfelelő áldozatvállalással teszi, és minden kutya mikrochippel legyen regisztrálva, hogy tudjuk: minden kutyához tartozik egy gondos állattartó.