Mészáros a hetedik lett

Kikapott második vigaszági mérkőzésén, ezzel hetedik lett Mészáros Anett a 70 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián.

A paksiak világbajnoki bronzérmese első mérkőzésén az orosz Julija Kuzinával szállt szembe. A találkozó elején a 2004-ben Eb-harmadik rivális lépett fel kezdeményezőbben, a bíró hamarosan meg is intette a magyart, aki ezt követően a fenekére huppant egy akció nyomán, így ellenfele már 2 kokával vezetett.

Ígéretes kezdés

Az állás azonban csakhamar megfordult, mivel Kuzinát is kétszer figyelmeztették földre húzásért, így Mészáros neve mellett már jukó szerepelt. A hajrában Hangyási László tanítványa még 10 másodpercig leszorította az oroszt, de az állás már nem változott, így a magyar dzsúdós került a legjobb nyolc közé, ahol a súlycsoport egyik legnagyobb ásza várta.

Mészáros (felül) még akár bronzot is nyerhet (MTI)

Az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán Ueno Maszaa gyorsan igazolta félelmetes hírnevét, fél perc elteltével vazaarit kapott a magyar feldöntéséért, majd az akció folytatásaként leszorította őt. Hangyási László tanítványa nem tudott szabadulni a kőkemény ölelésből, így a bíró 20 másodperccel később újabb vazaarit, ezzel együtt ippont hirdetett. Ueno az elődöntőbe jutott, tehát „magával vitte” a magyart a vigaszágra.

A hazai közönség előtt szereplő Vang Jüan első vigaszági meccse után alig 20 perccel lépett ismét tatamira, ami szemlátomást sokat kivett belőle: Mészáros alig 40 másodperc elteltével jukót érően vitte földre, majd rögtön le is szorította őt, és 25 másodperccel később már boldogan – és legalább hetedik helyezettként – emelhette öklét a levegőbe.

Lemaradt a pontszerző helyekről

A második alsó ági mérkőzésén a vb-ezüstérmes Ronda Rouseyval találkozott Mészáros. Az idei Hungária Kupát megnyerő amerikai már az első perc végén eldobta a magyart, aki ügyesen a karjára esett, így jukóval megúszta az akciót. Válaszul a korábban sikerre vezető leszorítással próbálkozott, ám – ahogy előtte megjósolta – a “gumiderekú” rivális kiszabadította magát. Az összecsapás 2:45 percnél ért véget, amikor Rousey hanyatt döntötte Mészárost, és ipont kapott.

“Ez van” – nyilatkozta könnyeivel küszködve az MTI-nek a magyar dzsúdós, majd az öltözőbe sietett.

A háromfős női válogatott minden tagja – Csernoviczki Éva (48 kg), Baczkó Bernadett (57) és Mészáros Anett – hetedikként zárta az ötkarikás játékokat. Csütörtökön a 100 kg-os Hadfi Dániel lép tatamira Pekingben.

Címkék: olimpia