Csúcsfogyasztó: Versenyautók a vásznon

A Csúcsfogyasztó a Forma-1 és annak egyik emblematikus szereplője, a Ferrari előtti tisztelgésből háromrészes sorozatot indít. Ennek első részében azt nézzük meg hogyan ihletett meg festőket a nagy márka.

Az autóversenyek nagy népszerűségnek örvendenek a kezdetek óta. Nem csoda, hogy ezek az események a művészeket is megihlették, és bár először furcsának tűnik, sokan versenyautókat, versenyeket választottak témának. A Csúcsfogyasztó most kimondottan az autóversenyes és Ferrari témájú festményeknek járt utána. Nézze meg összeállításunkat!

A Csúcsfogyasztó Ferrari-sorozatának 2. és 3. részét hétfőn, augusztus 4-én, és szerdán, augusztus 6-án olvashatja!

—-1933 – Beau Rivage—-

Alfredo de la Maria 1933-at idéző alkotásának 8 darabos limitált példányszámban készült giclée nyomata. A Tavio Nuvolari vezette Scuderia Ferrari Alfa Romeo 8C Monza éppen a T51-es Bugatti előtt száguld el a Beau Rivage előtt. A versenyt a Bugatti nyerte, Varzi vezetésével. Az 1945-ben született Alfredo de la Maria előszeretettel fest autó- és lóverseny tematikájú képeket, melyek eredetijei több 10 ezer dolláros áron kelnek el.

—-1950 – Accidente—-

Ugyancsak Alfredo de la Maria alkotása, amely az 1950-es év eseményéből merít. Az eredetiről készült glicée nyomaton Jose Frolian Gonzalez vezette Maserati 4CLT, az Alfa Romeókban Farina és Fagioli, a Ferrariban pedig Chiron látható. 100 példányszámos glicée nyomat.

Alfredo de la Maria honlapja

—-1964 – Art of the Ring—-

Eredeti olajfestmény, vászonra. A Helga nevű fiatal festőnő alkotása. A kép egy 1964-es versenyről készült, amelyen a Surtees vezette Ferrari halad az élen, mögötte a BRM pilotája, Hill, majd Clark a Lotusban.

—-2001 – Monaco Magic—-

Eredeti, 100 darabos glicée nyomat vászonra. Helga festménye Michael Schumachert ábrázolja a 2001-es monacói F1 futamon. A nyomatok alapjául szolgáló olajfestmény 30 ezer dollárért kelt el.

—-2006 – Farewell Michael—-

Szintén Helga alkotása a 2006-os brazil futamról, ahol Michael Schumacher elbúcsúzott a sporttól.

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Címkék: csúcsfogyasztó