Guardiola gólparádéval debütált

Josep Guardiola vezetőedző sima, 6-0-ás győzelemmel debütált a Barcelona kispadján. A Skóciában túrázó katalánok a Hibernian csapatát ütötték ki.

A Barcelona könnyed győzelmet aratott a skót Hibernian ellen Edinburgh-ban. A katalán együttes kis túlzással akkor lőtt gólt, amikor csak akart – az új vezetőedző, Josep Guardiola bemutatkozása tehát nem is sikerülhetett volna jobban.

Az 5. percben Eidur Gudjohnsen nyitotta meg a gólok sorát, az izlandi csatár 17 méterről bombázott a kapu jobb oldalába. Tíz perccel később az olimpiáról klubja makacssága miatt lemaradó Lionel Messi villant, három védő asszisztálása mellett növelte az előnyt, amely újabb két perc múlva már háromgólossá duzzadt.

Újra Gudjohnsen talált be – igaz, a hazai védelem ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, a Hibernian játékosai összevissza szaladgáltak, miközben a barcelonaiak kedvükre adogattak a tizenhatoson belül. A 28. percben Pedro már 4-0-ra módosította az állást, midőn balról kiválóan csavar a kapu bal oldalába.

Lionel Messi és társai lefutballozták a skót csapatot (Getty)

A második félidőre két katalán gól jutott. A megzavarodott hazai védők ügyetlenkedését kihasználva előbb Bojan Krkic bombázott közelről a jobb felső sarokba, majd később Yaya Toure gurította a labdát 11 méterről a jobb alsó sarokba.

A Barcelona új szerzeményei közül Alekszandr Hleb és Seydou Keita is csereként lépett pályára, akárcsak átellenben Gróf Dávid. A magyar kapus a 83. percben váltotta Andrew McNeilt – s ő elmondhatja, hogy nem kapott gólt a Barca ellen.

Felkészülési mérkőzés:
Hibernian-Barcelona 0-6 (0-4)
Gól: Gudjohnsen (5., 17.), Messi (15.), Pedro (27.), Krkic (48.), Touré (69.)
Hibernian: McNeil (Gróf, 83.) – Van Zanten, Jones, Hogg (Canning, 73.), Hanlon – Murray (Chrisholm, 46.), Stevenson (Thicot, 46.), Shiels (Rankin, 73.), Nish – Fletcher (Morais, 65.), O’Brien (Cropley, 83.)
Barcelona: Valdés (Pinto, 46.) – Córcoles, Márquez (Martín Cáceres, 46.), Piqué, Alves (Abraham, 46.) – Víctor Vázquez (Crosas, 31.; Hleb, 66.), Gudjohnsen (Keita, 66.), Sergi Busquets (Touré Yaya, 46.) – Messi (Jeffren, 46.), Henry (Bojan, 46.), Pedro (Eto’o, 66.)

Beckham kibabrált a West Hammel

Az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) All Star-válogatottja David Beckham vezetésével legyőzte az angol élvonalbeli West Ham Unitedet Torontóban. A 3-2-es MLS-sikerrel zárult meccsen az angol klasszis ugyan csak a keresztlécet találta el, de így is alkalmi együttesének legjobbja volt.

Címkék: foci