Rossi a Yamahánál marad

Újabb két évvel, 2010-ig meghosszabbította szerződését a Yamahával a hétszeres gyorsaságimotoros-világbajnok olasz Valentino Rossi.

Rossi 2009-ben és 2010-ben is Yahamával versenyez. Az olasz sztár a kizárólag a királykategóriában rendezett amerikai futam helyszínén, a kaliforniai Laguna Secában írta alá újabb, kétéves szerződését. „Sok év van már mögöttem, és ez a megállapodás új motivációt ad nekem” – mondta a hétszeres világbajnok.

A 29 éves pilóta 2004-ben váltott Yamahára, s azóta két vb-címet, továbbá 32 versenyt nyert meg, 20 alkalommal pedig a pole pozíciót is megszerezte. Jelenleg vezeti a világbajnoki pontversenyt a MotoGP-ben; idén három futamgyőzelmet aratott, továbbá ötször dobogós helyen végzett.

Valentino Rossi hűséges a Yamahához (motogp.com)

„Nagyon örülünk, hogy létrejött a megállapodás. Valentino a sportág ikonja, és most is kiváló formában versenyez. Jó esélye van arra, hogy idén megszerezze nyolcadik vb-címét, és ez ugye már a harmadik közös sikerünk lenne” – nyilatkozta Lin Jarvis, a Yamaha-motorsport ügyvezető igazgatója.

A „Doktor” becenévre hallgató Rossi mellett az amerikai Colin Edwards is meghosszabbította szerződését munkaadójával, s 2009-ben is a Tech 3 Yamaha csapatában versenyez.

Stoner elképesztően gyors

Casey Stoner dominált a MotoGP amerikai futamának első napján. Az ausztrál motoros a délelőtti szabadedzésen pályacsúcsot (1:21.915) motororozott Laguna Secában, a második gyakorlásáon pedig még javított is (1:21.826).

Címkék: autó-motor