Szávay esélyeshez méltóan győzött

Szávay Ágnes megnyerte az első mérkőzését a Bad Gastein-i salakpályás női tenisztornán: két szettben győzte le az ukrán Viktorija Kutuzovát.

A világranglistán 14. Szávay Ágnes a múlt heti, budapesti tornán csalódást okozott. Erőnyerőként került a második fordulóba, ott viszont váratlan vereséget szenvedett. A 175 ezer dollár összdíjazású Bad Gastein-i viadal első körében a rangsorban 141. ukrán Viktorija Kutuzovával került szembe.

A 19 esztendős magyar játékos a nyitó játszmában ugyan kétszer is elveszítette az adogatójátékát, ám ő négy bréklabdájából hármat is értékesített, így 6:4-gyel lépéselőnybe került. A folytatásban már egyértelműen Szávay dominált.

Két játszmában nyert (MTI)

Az elsőként rangsorolt magyar hölgy első szerváinak nyolcvan százalékából pontot ért el, továbbá adogatóként valamennyi játékot hozta, miközben ő két alkalommal is lebrékelte ukrán ellenfelét, aki a második szettben mindössze két gémre volt csupán jó. A mérkőzés mindössze 78 percig tartott.

Szávay Ágnes legközelebb, a nyolcaddöntőben az osztrák Melanie Klaffnerrel találkozik.

Bad Gastein, női torna, 1. forduló:
Szávay Ágnes (1.)-Kutuzova (ukrán) 6:4, 6:2

czink búcsúzott

Kiesett Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi keménypályás női tenisztornán. A főtábla első fordulójában a magyar versenyzőt az izraeli Shahar Peer búcsúztatta két játszmában (7:5, 6:0). Czink Melinda előzőleg három selejtezős mérkőzést nyert meg, s így került a főtáblára.

Címkék: tenisz