Francia játékossal izmosodott az Arsenal

Hosszúra nyúlt átigazolási hercehurca végére tehetünk pontot, miután hivatalossá vált, hogy Samir Nasri az Arsenalban folytatja a pályafutását.

Az új Zinedine Zidane-nak nevezett francia labdarúgó a honlapján már június végén megszelőztette, hogy a londoni együttesbe igazol, ám a felek csak most jutottak egyezségre.

Az átigazolás tényét az Arsenal weboldalán jelentette be, ám a részleteket nem hozta nyilvánosságra, így nem tudni, hogy mennyit fizetett a Marseille-nek Samir Nasriért, mint ahogy a szerződés időtartamát is titokként kezeli – csak annyit közölt, hogy hosszú távú megállapodás kötött a fiatal játékmesterrel.

Irány London (teamtalk.com)

„Boldogok vagyunk, hogy Nasri nálunk folytatja ígéretes pályafutását, hiszen egy fiatal, gyors és technikailag nagyon képzett játékosról van szó. Az elmúlt két évben a Marseille-ben valamint a válogatottban is bebizonyította, hogy rendkívül tehetséges” – így Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

A 21 esztendős Nasri eddig 12-szer lépett pályára a francia nemzeti csapatban, az Eb-n két mérkőzésen kapott lehetőséget.

Nyolcmillió eugró egy tehetségért

A Fiorentina nyolcmillió euróért szerződtette a montenegrói Stevan Joveticset a Partizan Beogradtól. A 18 éves játékos öt évre írt alá az olasz klubhoz. Pantaleo Corvino, a firenzeiek sportigazgatója szerint Jovetics „óriási tehetség” és „világklasszis”. A 183 centi magas csatár a Partizanban 62 meccsen 19 gólt szerzett, a montenegrói válogatottban 2007 márciusában mutatkozott be – közölte az MTI.

Címkék: foci