Hamilton verhetetlen?

Nagy reményekkel várhatja a jövő heti Német Nagdíjat Lewis Hamilton, hiszen miután a silverstone-i teszteken a leggyorsabb volt, megnyerte a Brit Nagydíjat, s eddig a hockenheimi próbákon sem volt gyorsabb nála. Kimi Räikkönen afférjáról is nyilatkoztak a felek - természetesen

A német tesztsorozat második napján is a McLaren pilótája, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, aki ezúttal nem használta az uszonyszerű motorborítást. Mint mondta nem nagyon érzett különbséget a régi és az új elem között, ezúttal új első szárnyat tesztelt.

A brit volt az egyetlen szerdán, aki 1 perc 15 másodperces körídő alá tudott menni, 0,6 másodpercet javítva az egy nappal korábbi legjobbjához képest.

Nem változott a képzeletbeli dobogó a keddi naphoz képest, ezúttal is Kimi Räikkönen és Nico Rosberg állhatott még fel rá, csak ezúttal a német gyorsabb. A Williams versenyzője töltötte a legtöbb időt a pályán, 117 kört tett meg.

Uszony nélkül tesztelt Hamilton (vezess.hu)

Bár Räikkönen lassabb volt, mint Hamilton, nem szomorkodott: “Teljesen elégedett vagyok az eddigi két tesztnap alatt végzett munkával. Elsősorban beállításokat próbáltunk ki, amelyek lehetővé tehetik, hogy jó formában szerepeljünk a Német Nagydíjon. Úgy gondolom versenyképesek leszünk” – mondta.

A Red Bull és a Toro Rosso is egy-egy autóval vett részt a teszten, de versenyzőik megosztották a munkát. David Coulthard és Sebastien Bourdais délelőtt, míg Mark Webber, Sebastian Vettel délután körözött. Coulthard a gumikkal, Webber pedig az aerodinamikával foglalkozott, a skót volt a gyorsabb.

Szerdán a Toyotánál Timo Glock váltotta a tesztpilóta Kamui Kobayashit, mialatt a Renault-nál Nelson Piquet helyére Fernando Alonso érkezett. A kétszeres világbajnok a Német Nagydíjra keresett beállításokat és a fékek tesztelésével foglalkozott, de munkáját műszaki hiba nehezítette délután.

A renault-s mellett még kétszer kellett megállítani az edzést, Adrian Sutil (Force India) alatt délelőtt, Rubens Barrichello (Honda) alatt délután állt meg a technika.

—-Kimi nem mond igazat, vagy a fotós?—-

A Brit Nagydíj rajtja előtt Kimi Räikkönen fellökött egy fotóst. Mindkét érintett elmondta verzióját, amely viszont nem egyezik. Ahogy arról beszámoltunk a finn világbajnok a rajtrácson meglökött egy fotóst, aki hanyatt esett.

Ennek nyomán az érintett fényképész Paul-Henri Cahier, aki 40 éve dolgozik a Forma-1-ben és az FIA által akkreditált profi, közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy az eset előtt soha nem volt fizikai kontaktus a két férfi között és nem ért hozzá Kimi felszereléséhez. Ugyanakkor elismeri, hogy valóban közel ment a világbajnokhoz, de az a távolság teljesen megszokott a fényképezésben.

Mint a szövegből kiderül, tucatnyi fotós, aki Cahier mellett állt bizonyítani tudja, hogy semmi szokatlan vagy etikátlan nem volt a helyzetben.

Nem maradt szótlan Räikkönen sem, aki a tőle szokatlanul heves reakció után megint igen hűvös: “Megpróbálnak nagydolgot csinálni az emberek ebből” – mondta riportereknek a hockenheimi tesztek során. “Nem kellett volna rálépnie a felszerelésemre. Rálépett, én meglöktem egy kicsit, ő pedig a hátára esett. Nem volt nagy dolog” – tette hozzá.

Persze mi nem tudjuk, hogy rátérdelt vagy sem, de az elég egyértelmű, hogy Räikkönen terapeutája, Mark Arnall egy fél pillanattal a versenyző reakciója előtt figyelmeztette a fotóst, pedig előtte tudomást sem vett róla. Vajon miért?

Cahier egyébként igen jól bánik a gépével, erről bárki meggyőződhet a honlapján, ahol fenn van a Kimiről a lökés pillanatában készült kép is.

Címkék: autó-motor