Életet mentett az NFL-sztár

Tony Gonzalez, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Kansas City Chiefs sztárja egy étteremben segített egy fuldokló férfin, aki az életét köszönheti neki.

„Tony megmentette az életemet. Amikor elkezdtem fuldokolni, mögém állt, és szakszerűen segített rajtam. Hálát adok az istennek, hogy éppen ott volt” – így a megmentett férfi.

A 45 éves Ken Hunter barátnőjével a Huntington Beachen található Capone’s nevű étteremben vacsorázott, és a kilencszeres Pro Bowl-játékos, a számos NFL-rekordot megdöntő Gonzalez a szomszéd asztalnál ült felesége, testvére, valamint öthetes lánya társaságában. Az eset egyébként csütörtök éjszaka történt, ugyanakkor csak most került nyilvánosságra.

Az életmentő (AP)

„Egy szelet húst fogyasztottam, egy darab azonban rossz helyre tévedt” – idézte fel a történteket Hunter. „Megpróbáltam inni egy korty vizet, de képtelen voltam nyelni. Levegőt sem kaptam. Borzalmas érzés volt, ráadásul pánikba is estem.”

A sportoló ebből semmit sem látott, lévén háttal ült, csak a szerencsétlenül járt férfi barátnőjének jajveszékelésére lett figyelmes, ám miközben a többi vendég döbbenten nézte, mi történik, ő azonnal cselekedett. „Nem kap levegőt, nem kap levegőt! – sikította a nő, de senki sem tett semmit, mindenki ledermedt. Éreztem, nekem kell cselekednem” – így a „hős”.

Címkék: Csapatsport