Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek

Még nyáron is a gép előtt üljön a gyerek? Sok szülő gondolja, hogy na, ez az, amit igazán kerülni kéne, de többségük azért mégis engedékeny, amikor legalább egy-két perc nyugalomra vágyik. Csakhogy, nem is olyan egyszerű olyan oldalakat találni, amit legalábbis mi felnőttek jó szívvel ajánlunk gyerekeink számára. Némi segítség lehet ez az összeállítás.

Gyerekstartlap (klikk ide)

A Startlap.hu oldalak egyik legújabb tagja egy olyan ernyőszájt, ami szinte zárójelbe is teszi a fenti problémákat. Jól tematizálva felnőttes módon csoportosítja a gyereknek szóló oldalakat. Nem is kell tehát ötletszerűen bogarásznunk.


Napocska

Egy heti újság gyerekeknek különféle őket érintő témakörökkel, szép grafikával és minden olyasmivel, ami egy rendes hírportált is jellemez. Cikkgyűjtemény, mese, kvíz, minden egy helyen.


Kölyökmúzeum

A lap a Nemzeti Múzeum weboldala gyerekeknek. Egy 3D-s térképen keresztül bolyonghatnak a múzeumban azok a kicsik és nagyok, akik már elboldogulnak valamelyest a betűkkel.


Diafilmmúzeum

Ez egy diafilmtörténeti gyűjtemény, az egyetlen hazai filmdiapozitíveket őrző magán kollekció, amely több mint 30 éves kutató- és rendszerező munka eredményeit tükrözi. Hogy ez ne hangozzon ilyen szikárnak, komoly kis gyűjtemény van gyerekeknek szóló bábfigurás diafilmekből. Az oldal egyébként felnőtteknek is tartogat néhány remekművet.


Olvasni jó!

Mesék, mondókák, népdalok, versek garmadája egy grafikailag egyszerű, de jól kezelhető oldalon. A honlap nem szorítkozik csak a fenti témákra, hanem van játék-, video- és hanganyagrovata is.


Mazsola

Talán túlzott meglepetésként érhet minden szülőt, ha csemetéje étellel fogadja, amikor haza ér, de a Mindmegette.hu népszerű főzőoldal gyerekváltozatán azért nem kell attól félni, hogy a kis szakácsok lefőzik szüleiket. Inkább egyszerű dolgokat, mint a sajtos szendvics elkészítését tanulhatják meg. Ennek egyébként aranyos kommentje is volt egy kis olvasótól : „Ki akartam próbálni, de anyukám megette a sajtot.”


Egyszervolt

A gyerekoldalak megkerülhetetlen szereplője. Bizonyára elsők között fogunk róla hallani, ha a témában keresgélünk egy kicsit. Minden joggal. Nagyon szép grafika és ötletes játékok találhatók rajta. Komplexitását jellemzi, hogy a Flash animációban izgő-mozgó nyitólap mintegy 15 témakörben ad lehetőséget az oldalon történő navigációra.


Bigyoo

Kakukktojás lehet az előbbiekhez képest, ugyanis ez egy certifikációs lap. Bizony ilyen is létezik. A gyermekbaráthonlapok minősítő rendszere önkéntes alapon működik és csak olyan oldalakon jelentetik meg ezt a pecsétet, amely megfelel a Bigyoo kritériumainak. Az oldal maga is gyerekes, de annál profibb kialakítású.

Címkék: tech