Wimbledon: menetel a női címvédő

A címvédő amerikai Venus Williams és sérülése ellenére a második helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics is nyolcaddöntős Wimbledonban, s továbbjutott a britek elsőszámú férfijátékosa is. A spanyol Rafael Nadal is továbbjutott.

A címvédő amerikai Venus Williams bejutott a legjobb 16 közé, miután két szettben verte a selejtezőből a főtáblára került spanyol Maria Martinez Sanchezt. A négyszeres bajnok klasszis az első szettben esélyt sem adott riválisának, csak egy gémet engedett ki a kezéből, a második játszma viszont nagy csatát hozott. Egy-egy brékkel jutottak el a felek 5:5-ig, ekkor Venus újfent elvette Sanchez adogatását, s ezzel megalapozta 6:1, 7:5-ös győzelmét. Venus a következő körben a japán Szugijama Ait verő 18 esztendős orosz Alisa Klejbanovával találkozik.

Útban az ötödik győzelem felé (AFP)

Az orosz nőknek jó napjuk volt, hiszen Jelena Gyementyijeva, Nagyja Petrova és a korábban Marija Sarapovát búcsúztató Alla Kudrjavceva is tovább menetelt. A második helyen kiemelt Jelena Jankovicsot viszont meglepte a dán Caroline Wozniacki, miután simán, két gémet veszítve hozta az első játszmát, ráadásul a szerb klasszis meg is sérült. De fájós térd ide, ügyes ellenfél oda – Jankovics összeszedte magát és végül három szettben, két óra hat perc alatt két vállra fektette riválisát.

Rekord

Az amerikai Venus Williams 127 mérföld/órás (204,47 kilométer/órás) sebességgel küldte meg a labdát szervából, és ezzel megdöntötte a nők között a vonatkozó wimbledoni rekordot. A WTA-csúcsot Venus 129 mérfölddel tartja.

Ami a férfiakat illeti: a britek elsőszámú játékosa, Andy Murray túljutott a harmadik fordulón – a rövidítésben elbukott második szettet leszámítva ugyanis magabiztosan győzte le a németek korábbi világranglista-másodikját, Tommy Haast. A 21 esztendős Murray legközelebb a nyolcadik kiemelt – a honfitársát, a szintén francia Gilles Simont legyőző – Richard Gasquet-vel csap majd össze.

A végső sikerre is esélyes, tavaly és tavalyelőtt is döntős spanyol Rafael Nadal biztosan nyert a német Nicolas Kiefer ellen. „Nicolas valamennyi borításon jól játszik, de kiváltképp ezen a gyors pályán, füvön. Nagyszerűen adogat és röptézik, de az első szett rövidítésében már jól játszottam, s a folytatásban sem volt gondom” – magyarázta a meccs után a spanyol.

Eredmények

Címkék: tenisz