Megindult a kamionforgalom a szlovén határon

Az éjfélig meghirdetett kamionstop ellenére szerdán 21 óra után átengedték Szlovéniába a feltorlódott kamionokat a rédicsi határátkelőnél.

A Rédics-Hosszúfalu (Dolga Vas) átkelő előtt, mintegy két kilométeres szakaszon várakozó kamionok torlódtak fel szerda estére a 86-os úton – közölte Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A főút Vas megyei szakaszán is nagyon lassú volt a haladás, a kamionparkolók megteltek, ezért a rendőrök az út szélére állíttatták le a kamionokat. Helyenként a torlódások miatt félpályára korlátozódik a forgalom, amelyet rendőrök irányítanak.

Az éjfélig meghirdetett kamionstop ellenére 21 óra után átengedték a feltorlódott kamionokat. Az út mentén várakozó teherjárművek rövid időn belül továbbindultak Magyarországról, így a 86-os út forgalma ismét akadálytalanná vált.

Szlovéniában nemzeti ünnep miatt hirdettek szerdára egész napos kamionstopot; a Magyarországról arra tartó, 7,5 tonna összsúlyt meghaladó tehergépjárművek nem kelhettek át a határon. A rendőrség arra kérte a fuvarozókat, hogy ha nem Szlovéniában van az úti céljuk, lehetőség szerint kerüljenek a szomszédos országok irányába.

Címkék: autó