Räikkönen megússza a büntetést

Nagyon valószínű, hogy Kimi Räikkönen Ferrarijában motort cserél a csapat a jövő heti Brit Nagydíjra. Mivel első alkalomról van szó, így a szabályok értelmében nem jár érte büntetés.

Kimi Räikkönen a majdnem biztos győzelmet veszítette el a Francia Nagydíjon, miután a jobb oldali kipufogója kiszakadt a helyéről, és a motor legyengült. A második hely így is meglett, de a motornak annyi, cserére szorul.

Elméletileg Räikkönen motorjának még a következő, Brit Nagydíjat is teljesítenie kellene, mielőtt kicserélhetik, de a csapatnál úgy döntöttek, hogy inkább nem kockáztatnak.

“Hát igen, egy ilyen megterhelő futam után nagyon valószínű, hogy cserélnünk kell, ki kell játszanunk a dzsókerünket” – utalt a csapatfőnök, Stefano Domenicali az idén életbe lépett új szabályra, amely szerint az idény első nem tervezett motorcseréje nem jár büntetéssel.

A kiszakadt kipufogó helye (Sport1)

Domenicali azt viszont egyáltalán nem tudja, hogy tulajdonképpen mi is történt az autóval, a csapat nagyjából a sötétben tapogatózik.

“Sajnos elég nehéz átlátni az esetet, és külön nehezíti a dolgot, hogy a verseny felében folyamatosan estek szét, potyogtak le a darabok, így nem sok minden van a kezünkben, a nyomok szét vannak szórva valahol a pályán. Megpróbáljuk elemezni a történteket, de egyelőre nem tudunk sokat.”

Címkék: autó-motor