Ismét nyert Amir Khan

A szombat esti birminghami profi gála főmérkőzésén a csodagyereknek tartott Amir Khan idő előtti győzelemmel védte meg könnyűsúlyú brit nemzetközösségi bajnoki címét.

A mérkőzést megelőzően a kihívó Michael Gomez (35-9) igyekezett kizökkenteni a lelki nyugalmából a 21 esztendős címvédőt, hisz nem csak a küzdelem előtti sajtótájékoztatót szabotálta, de azt az álhírt is elterjesztette, hogy Khan elküldött mestere, Oliver Harrison titokban őt segítette a felkészülés alatt.

Az nem derült ki, hogy mindez hogyan hatott a fiatal bajnokjelöltre, mivel nagyszerűen kezdte a mérkőzést, és már az első menet közepén egy remek bal-jobb összetétellel leküldte születésnapos ellenfelét.

Gomez a nagy ütés ellenére igyekezett tovább tapadni ellenfelére, és bár a hátrafelé mozgó Khan elég sokszor eltalálta, az ír bokszolóról leperegtek az ütések. A második menet elején a 31 esztendős kihívó egy közepes erősségű, de pontos balhoroggal megkínálta az olimpiai ezüstéremmel is rendelkező brit-pakisztánit, aki elesett.

Khan 18. meccsét nyerte , s még veretlen (AFP)

Számolni kellett rá, még ha oly hamar ki is tisztult. Khan nem sokkal később visszaszerezte a kontrollt, a menet közepétől ismét fölénybe került. A parázs meccs harmadik menetében Khan feltartó egyenese kevésbé volt hatékony, ekképp benne volt a levegőben, hogy a számolatlan “benyelt” ütés ellenére Gomez közel kerülhet, és ismét egyszer betalál.

Gomez elszórtan talált is a kör végén, a pontosság azonban hiányzott ütéseiből, így Khan nem került bajba. Nem úgy, mint a következő menet elején. Ekkor Gomez két kemény testütése megzavarta ellenfelét, Khan viszont nem sokkal később egy 7-8 tiszta ütésből álló rohammal válaszolt, amivel majdnem sikerült befejeznie a meccset.

Végül az ötödik menetben pont került a nagy iramú, ám Khan padlózása ellenére is egyoldalú küzdelem végére. A címvédő az első perc közepén egy szűken, bordára bevitt balkezes ütéssel padlóra küldte ellenfelét, aki a számolás után folytatta a harcot, de ezt követően több tiszta ütést kapott, majd a kötelekhez szorulva igyekezett kivédeni ellenfele rohamát.

A mérkőzésvezető ekkor látta elérkezettnek, hogy beszüntesse a mérkőzést; a sors iróniája, hogy a meccset eldöntő végső roham pontatlan volt, vagyis akkor épp nem kapott ütést Michael Gomez. Mindezek ellenére Amir Khan (18-0) megérdemelten nyert, hisz leiskolázta ellenfelét, de a meccs során újfent bizonyítást nyert, hogy a fiatal bokszoló állát nem gránitból, hanem üvegből faragták a mesterek.

Ez pedig a későbbiekben csúnyán megbosszulhatja magát.

Brit nemzetközösségi címmeccs, könnyűsúly:
Amir Kahn (angol)-Michael Gomez (ír) – TKO az 5. menetben

Címkék: küzdősport